02 / 05 / 2024

Daktilo Müzesi Eskişehir

Daktilo Müzesi Eskişehir

Projenin tanıtım toplantısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve gazeteci Tayfun Talipoğlu'n Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak.

Arsa almak isteyenlere müjde! Milli Emlak Eskişehir'de konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Eskişehir ili Çifteler ilçesi, Erbab Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale 5 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Eskişehir Odunpazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Eskişehir İli Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Eskişehir 2. Yapı Fuarı 25-28 Kasım'da!

İnşaat sektörünün profesyonelleri, ikinci defa Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı’nda bir araya geliyor. Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı 25-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Eskişehir'de 52.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve müştemilatı!

T.C. Eskişehir 5. İcra Dairesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Aşağısöğütönü Mahallesi, Pazaryolu mevkii, 10993 ada, 2 parselde yer alan fabrika ve müştemilatını 52 milyon 909 bin 923 TL'ye satıyor...

Eskişehir'e Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması için öneri verldi!

Eskişehir'de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Reysaş GYO Eskişehir'deki 3 gayrimenkulünün 2020 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eskişehir'de yer alan 3 gayrimenkulünün 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Daktilo Müzesi Eskişehir Haberi

Daktilo Müzesi Eskişehir

Projenin tanıtım toplantısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun katılımı ile yapıldı. Toplantıda konuşan Talipoğlu, "Eskişehir benim sevdam" dedi.

Meclis Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyede kendileri ile birlikte yönetim değiştikten sonra daha çok kültür ve sosyal alanlarda atak yapma gayretinde olduklarını vurgulayarak "Bunun içinde müze ayrı bir önem tutuyor. Daha önce ağaç, lületaşı ve cam sanatları ile ilgili çalışmalar yaptık. Sevgili Tayfun Talipoğlu ile birlikte Eskişehir'e bir daktilo müzesi kazandırıyoruz. Talipoğlu elindeki 100 civarındaki daktiloyu belediyemize verdi. Bu sayıyı daha da yükselteceğiz" dedi. Müze için uygun bir yer ayırdıklarını söyleyen Kurt, "Çalışmaları başlatıyoruz. Eskişehir basınından da daktilocular dediğimiz arkadaşlardan da katkılarını bekliyoruz. Güzel bir eser kazandıracağız" diye konuştu.

Bilgisayara yeni geçtim

Projenin öncüsü...