02 / 05 / 2024

Dalaman jeotermal alan

Dalaman jeotermal alan

İşletme izni Muğla Büyükşehir Belediyesindeki jeotermal alan, Büyükşehir Belediye Meclisinde 10 yıllığına Dalaman Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsis edildi.

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Dalaman Belediyesi 5 arsa satacak! 

Muğla İli Dalaman Belediye Başkanlığı, Muğla Dalaman'da yer alan beş adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 12 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Dalaman Belediyesi'nden büyük fırsat! 4 arsa satıyor!

Muğla İli Dalaman Belediye Başkanlığı, Muğla Dalaman'da yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Dalaman Belediyesi'nden 10.7 milyon TL'ye satılık 9 arsa!

Dalaman Belediye Başkanlığı, Muğla ili, Dalaman ilçesinde yer alan 9 arsayı 10 milyon 701 bin 943 TL'ye satıyor.

Dalaman'da Sarıgerme Göl Evleri hizmete girdi!

Dalaman Çayı kıyısında yer alan Hilton Dalaman Sarıgerme Göl Evleri hizmet vermeye başladı. Göl evler, konforu doğayla bir araya getirecek.

Muğla Sığla Ormanları koruma alanı olarak tescillendi!

Muğla İli, Ortanca ve Dalaman ilçelerinde yer alan, Ortaca-Dalaman Sığla Ormanları Doğal Sit Alanı ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edildi.

Muğla Sarıgerme kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla Ortaca-Sarıgerme Dalaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kesin korunacak hassas alan ilan edildi...

Muğla'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Ortanca ve Dalaman ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dalaman'da 33.8 milyon TL'ye icradan satılık turizm tesis imarlı arsa!

Ortaca İcra Dairesi Müdürlüğü, Muğla ili, Dalaman ilçesi, Kapıkargın Mahallesi 146 ada 30 ve 32 parsellerde yer alan 1.258,45 metrekarelik turizm tesis imarlı arsayı toplam 33 milyon 808 bin 605 TL'ye icradan satıyor...

Dalaman Yat Limanı'na iptal kararı!

Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırları içerisinde yer alan "Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri" projesi, bakanlık kararı ile iptal edildi.

Manisa'da jeotermal santral çalışmaları için acele kamulaştırma!

Manisa İli Sınırları İçerisinde Yer Alan 2012/27 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahasında Yapımı Devam Eden Jeotermal Enerjiye Dayalı Santral Çalışmaları Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kayseri Kocasinan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi 21 Mart'ta!

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kocasinan İlçesinde bulunan jeotermal kaynak arama ruhsatlı sahayı ihaleye çıkarıyor. İhalesi 21 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek.

Aksaray'da 2 adet jeotermal alan ihalesi yapılacak!

Aksaray İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Güzelyurt ve Merkez'de bulunan 2 adet Jeotermal Kaynak Arama sahasını ihaleye çıkarıyor. İhalesi 9 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Dalaman jeotermal alan Haberi

Dalaman jeotermal alan

Dalaman Belediyesi tarafından Kapıkargın Mahallesi'nde bulunan ve daha önce Kapıkargın Köy Muhtarlığı'na ait olan Büyükşehir  yasasından sonra köy tüzel kişiliği  kapandığı için Dalaman Belediyesi'ne geçen şifalı kükürtlü suların çıktığı 42 dönümlük alana Piknik Alanı ve Mesire yeri yapımı projesi yapıldı. İşletme izni Muğla Büyükşehir Belediyesindeki jeotermal alan, Büyükşehir Belediye Meclisinde 10 yıllığına Dalaman Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsis edildi.

Dalaman Belediyesi tarafından işletilecek olan Piknik Alanı ve Mesire Yeri içerisinde plaj voleybol sahası, restaurant, aile çay bahçesi, duş kabinleri ve tuvaletler bulunacak. Doğal ortam bozulmadan yapılacak olan alanda otopark alanı da yapılacak. Yapılacak tesisler ile bilgi veren Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, "Kapıkargın mahallesinde bulunan ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen şifalı kükürtlü suların çıktığı alana belediye olarak proje hazırladık. Buraya...