27 / 04 / 2024

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.



Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisi için kiralama ihalesi düzenliyor. 

Neleleryurdu ve Tokatağzı'nda yer alan arazilerin muhammen bedelleri 1 milyon 344 bin TL ile 6 milyon 768 bin TL arasında değişiyor.

Geçici teminat bedellerinin 67 bin 200 TL ile 338 bin 400 TL arasında değiştiği arazilerin kiralama ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Dalaman daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım da!

TARIM ARAZİSİ KİRAYA VERİLECEKTİR
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğünden:

1. İşletmemizin muhtelif mevkilerinde bulunan 1.128 Dekar sulanabilir arazi pamuk tohumu üretimi amacıyla sözleşme tarihinden itibaren 15 Ekim 2024 tarihine kadar (Bir) 1 sezonluk olarak bir (1) parti halinde kiraya verilecektir.
2. İhale, açık arttırma usulü ile yapılacaktır.
3. İhale, 01.11.2023 Çarşamba günü saat 14:00’da Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü (Merkez Mahallesi Enver Özdemir Caddesi No.:30 Dalaman/MUĞLA) adresinde İşletmemiz Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır. İhaleye iştirak eden olmaması veya verilen fiyatların uygun görülmemesi halinde ihale 08.11.2023 Çarşamba günü aynı saat ve şartlarda tekrar edilecektir.
4. a) İhale edilecek alanlar ile ihale muhammen fiyatları, aşağıya çıkartılmıştır.


a/1-) Geçici teminat; tahmin edilen ihale tutarının %5 oranında olup, 338.400,00.-TL’ dir. Geçici teminat mektuplarında, tekliflerin geçerlilik süresinden en az 30 gün fazla süreli olmak kaydıyla süre belirtilecektir. (Geçici teminatın geçerlilik süresi ihale tarihinden itibaren en az 90 gün olacaktır).
a/2-) Kesin teminat; İhale fiyatı üzerinden toplam ihale tutarının %10’u nispetindedir.
5. İhaleye katılmak isteyen firmalarda aşağıdaki şartlar aranır.
 a)-Adres beyanı,
 b)-Geçici Teminat vermesi,
 c)-Ticaret odası, Sanayi odası veya ilgili meslek kuruluşuna kayıt olduklarına ve hali hazırda faaliyette bulunduklarına dair ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge vermeleri,
 d)- İsteklinin tüzel kişi olması halinde, gerekli yetki belgelerinin ve imzalayana ait noter tasdikli imza beyannamesinin ibraz edilmesi, gerçek kişi olması halinde yine noter tasdikli imza beyannamesinin ibraz edilmesi,
Yukarıda belirtilen belgeler bir zarfa konularak zarfın üzerine istekli adı ve ihale konusu yazılarak işletme genel evrak servisine en geç ihale tarih ve saatine kadar teslim edilecektir.
Belirtilen ihale saatine kadar işletme genel evrak servisine ihale zarfını teslim etmeyen şahıs/firmalar ihaleye katılamazlar
6. Geçici teminatın nakit yatırılması halinde, ihalenin başlayacağı saate kadar İşletmenin Halk Bankası Dalaman Şubesindeki TR63 0001 2009 2670 0013 000003 no’lu hesabına yatırarak İşletmeye İbraz edeceklerdir. İhale ile ilgili şartname işletmemizde ve Genel Müdürlüğümüzün www.tigem.gov.tr.web sitesinde görülebilir.
7. TİGEM, Bir İktisadi Devlet Teşekkülü olup, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi değildir. İhale konusu işin kiralama olması sebebiyle bu ihale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında yapılmakta olup, İhale TİGEM Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarında yapılmaktadır

SSK, Bağkur, 4A ve 4B emeklilerine 12 bin 500 TL'lik flaş ödeme! Sakın kaçırmayın!

THY Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kura sonuçları açıklandı mı? Dev projeye başvuru yapanlar acil bakın!

TOKİ'den bu ilçede yaşayanlara resmen Kasım 2023 müjdesi geldi! Yeni proje için tarih belli oldu!


Geri Dön