18 / 06 / 2024

Dalyan İztuzu ne durumda

Dalyan İztuzu ne durumda

Özgür Gündem'in haberine göre; hükümet, şimde de caretta carettaların ( deniz kaplumbağası ) dünyadaki sayılı üreme alanlarından birisi olan Dalyan İztuzu Plajı' na göz dikti.

Günkon Dalyan Villaları'nda son 3 fırsat villa!

Günkon İnşaat tarafından hayata geçirilen Günkon Dalyan Villaları'nda son 3 fırsat villanın satışı devam ediyor. Peki Günkon Dalyan Villaları ne kadar? İşte Günkon Dalyan Villaları ile ilgili detaylar...

Muğla İztuzu Plajı'nın tesisleri yenilendi!

Muğla'da geçtiğimiz yıl işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen Dalyan'daki İztuzu Plajı'ndaki tesisler yenilendi. Plaja 112 istasyonu kuruldu, karadan ulaşımın olmadığı yerlerden hastaların kanaldan taşınması için bot tahsis edildi.

Dalyan-İztuzu kumsalında koruma çalışmaları etkisini gösteriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Köyceğiz - Dalyan Özel Çevre Koruma bünyesinde yer alan Dalyan - İztuzu kumsalında deniz kaplumbağalarının araştırma-koruma-izleme çalışmaları etkisini gösteriyor.

İztuzu Plajı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devrediliyor!

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Muğla Çevre eğitim vakfı İktisadi İşletmesi tarafından ihaleye çıkarılan Dalyan ağzı ile ilgili çevrecilerin eylemlerine neden olan İztuzu Plajı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devrediliyor.

İztuzu Plajı'nda son durum!

Dünyanın en güzel sahili özelleşmesin Muğla Dalyan’da bulunan İztuzu sahilinin adını bugüne kadar hep güzelliği, bakirliği, dünyanın en iyileri arasına girmesiyle duyduk..

İztuzu ve Dalyan'daki tesisler tahliye ediliyor!

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesindeki deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından olan İztuzu Plajı'ndaki doğal SİT alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan günübirlik alan ve tesislerin boşaltılıyor...

Dalyan İztuzu plajının özel bir şirkete verilmesine tepkiler devam ediyor!

Plajın devir tesliminin yapılacağını duyan çok sayıda vatandaş İztuzu'na akın etti. Dalyan'dan kalkan tekneler ile İztuzu'na gelen eylemciler, burada slogan atarak sahilde turistlerin arasında yürüdü...

Dalçev A.Ş'den Dalyan İztuzu Plajı açıklaması!

Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan dünyaca ünlü Dalyan İztuzu Plajını işletme hakkını 8 yıllığına kiralayan ve eleştirilere hedef olan Dalçev A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, basın toplantısı düzenledi.

Caretta Hastanesi projesi sil baştan!

Koruma altındaki Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanı Muğla Ortaca'ya bağlı Dalyan İztuzu sahilinde Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nin (DEKAMER) bulunduğu alana Caretta Hastanesi yapılmak isteniyor...

Muğla Dalyan, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor!

İztuzu plajı, caretta caretta, mavi yengeç, çamur banyosu, kral mezarları ve Kaunos Antik Kenti ile ünlü Muğla'nın Dalyan beldesi yazın olduğu gibi kış mevsiminde de özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Dalyan İztuzu'nda imar kargaşası yaşanıyor!

Özgür Gündem'in haberine göre; hükümet, şimde de caretta carettaların ( deniz kaplumbağası ) dünyadaki sayılı üreme alanlarından birisi olan Dalyan İztuzu Plajı' na göz dikti.

İKUP Üyeleri: Caretta Hastanesi Dalyan'a yapılmalı!

İKUP Üyeleri, "İztuzu Plajı'nda yapmak istediği Caretta Hastanesi'nin yerinin yanlış tespit edildiğini düşünüyoruz. Dünya mirası olan İztuzu Plajı'nda değil de Dalyan'da olması gerektiği kanısındayız" dedi.

Dalyan’daki 2.500 yıllık kral mezarlarının taşları eriyor!

Muğla’nın Dalyan beldesindeki kral mezarları günden güne eriyor. Likya ve Karya dönemine ait mezarlardaki erime daha 2003 yılında, Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz Işık tarafından tespit edilmişti...

Dalyan İztuzu ne durumda Haberi

Dalyan İztuzu ne durumda

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın imzası ile 22 dönümlük arazi deniz kaplumbağaları için rehabilitasyon merkezi yapılacağı iddiasıyla imara açıldL Caretta carettaların yuvalandıklarını alanın imara açılmasına karşı çıkan İztuzu Kumsalı Koruma Platform'u imar izninin iptal edilmesi için 20 bin imza topladı. Platform temsilcisi TEMA temsilcisi Oktay Tirli, "Bu karar cinayettir. 


Üstelik yme carettalar adına, onların alanlarından birinin yok edilmesi zaten olsa olsa Türkiye'de olurdu. Bu karardan bir an önce vazgeçilmeli. Dünyayı ayağa kaldırırız" dedi. İmarı kabul etmeyen Oktay Tirli "22 dönümlük orman arazisine kaplumbağa hastanesi yapılması maksadıyla bedelsiz olarak ön izin onayı verilmiş. Bu konuda biz platform olarak daha önce dava açmıştık. Bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bu yerde böyle bir girişim resmen imar talanıdır. Sonuna kadar direneceğiz" dedi....