28 / 04 / 2024

Damperli Çatı Sistemi

Damperli Çatı Sistemi

Karların temizlenmesi sırasında yaşanan kazaların önüne geçmek amacıyla çalışma yapan Yüksekovalı öğrenciler, hazırladıkları "Kar Küreyen Ev" ve "Damperli Çatı Sistemi" projeleri ile karların otomatik olarak temizlenmesini amaçlıyor

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım: Bina kimlik sistemi!

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Eyüpsultan’da “Web-Tapu Sistemi” devreye girdi!

Eyüpsultan Belediyesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında “Web-Tapu Sistemi” için imzalar atıldı. Böylece tapu müdürlükleri ve belediye başkanlığı birimlerindeki işlem yoğunluğu azaltılmış olacak.

Faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşme imzalandı!

Halk arasında işleyişi sebebiyle "altın günü"ne benzetilen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşmeye imza atıldı.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Gayrimenkul sektöründe vergilerin asgari düzeyde tutulması için önemli adımlar atılıyor. Yeni Ekonomi Programı kapsamına alınan Gayrimenkul Değerleme Sistemi ile gayrimenkuller gerçek değerleri üzerinden işlem görecek.

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Katı Atık Yönetim Sistemi 400 bin konuta elektrik veriyor!

Katı Atık Yönetim Sistemi kapsamında 28 tesiste, yılda 1 milyon 386 bin megavatsaat elektrik enerjisi üretiliyor. 400 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılanıyor.

Folkart, 3 boyutlu modelleme sistemi kullanıyor!

Folkart Yapı Teknik Ofisi'nde görev yapan mimar, mühendis ve teknikerler İzmir'e değer katan projelere imza atıyor. Folkart projelerinde, 3 boyutlu modelleme sistemi olarak bilinen Yapı Bilgi Modellemesi kullanılıyor.

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak!

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Oluşturduğu paketlerle çatılara panel kurmaya başlayan şirketin Genel Müdürü Ender Çolak, “Amacımız her evi bir güneş santralı yapmak” dedi.

Antalya'da Meydan-Aksu raylı sistemi projesinin temeli atıldı!

Antalya'da ANFAŞ, Kadriye ve Serik katlı kavşakları trafiğe açılırken, Meydan-Aksu raylı sistemi ile Kundu ve Belek arasını 4 dakikaya düşürecek turizm yolunun temeli de atıldı

Damperli Çatı Sistemi Haberi

Damperli Çatı Sistemi


 Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde çatılarda biriken karların temizlenmesi sırasında yaşanan kazaların önüne geçmek amacıyla çalışma başlatan Yüksekovalı öğrenciler, hazırladıkları "Kar Küreyen Ev" ve "Damperli Çatı Sistemi" projeleri ile karların otomatik olarak temizlenmesini amaçlıyor.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Halit Okay ve Cumhuriyet ortaokullarında eğitimlerine devam eden öğrencilerden Sevila Kaya ve Alican Keser ile Mahbup Rozerin Dayan ve Seher Kartal, kış mevsiminde çatılarda biriken karları temizlemek amacıyla hazırladıkları projelerle kar temizliği yaptığı sırada çatıdan düşerek ölen ya da yaralanan vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı.


"Damperli Çatı Sistemi" ve "Kar Küreyen Ev" adlı iki proje kapsamında, kurdukları düzenekle eğim verilen çatılarda biriken karların temizlenmesine imkan tanıyan öğrenciler, projelerini Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasında da sergiledi.


Cumhuriyet...