05 / 05 / 2024

Daniel Libeskind kim

Daniel Libeskind kim

Dünyanın en ünlü 3 mimarından biri olan Daniel Libeskind, Metsan İnşaat’ın İstanbul Kartal projesine imza attı. İstanbul’u çok sevdiğini söyleyen ünlü mimar: "Kentsel dönüşümde tarihi doku korunmalı" dedi...

Herkes mimar olabilir diyorum, mimarlar kızıyor!

Berlin’deki Yahudi Müzesi ve New York’taki Dünya Ticaret Merkezi ana planıyla tanınan efsane mimar Daniel Libeskind’i Londra RIBA’da izliyorum. Bakın efsane mimar neler anlatıyor?

Metsan Nexus yoğun ilgi görüyor!

Dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind ve Metsan inşaat ortaklığında Kartal'da yükseltilen Metsan Nexus projesi, karma bir konsepte sahip.

Daniel Libeskind, Alldesign 2015 için İstanbul'a geliyor!

Dünyanın en önemli kentlerinde tasarladığı müze yapıları her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen, özellikle de yıkılan Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin yerinde inşa edilen Grand Zero için yaptığı masterplan projesiyle tanınan Polonya asıllı ü

Dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind İstanbul'a geliyor!

Perşembe günü saat 15:30'da vereceği Alldesign konferansı için İstanbul'a gelecek dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind'e göre İstanbul mimari anlamda dünyanın en kıymetli şehri.

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Daniel Libeskind: Kentsel dönüşümde tarihi dokular korunmalı!

Dünyanın ünlü 3 mimarından biri olan Daniel Libeskind, Metsan İnşaat'ın İstanbul Kartal projesine imza attı. İstanbul'u çok sevdiğini söyleyen ünlü mimar, "Kentsel dönüşüm yapılırken şehirdeki tarihî doku mutlaka korunmalı" dedi.

Daniel Libeskind: Kentsel dönüşümde tarihi doku korunmalı!

Dünyanın en ünlü 3 mimarından biri olan Daniel Libeskind, Metsan İnşaat’ın İstanbul Kartal projesine imza attı. İstanbul’u çok sevdiğini söyleyen ünlü mimar: "Kentsel dönüşümde tarihi doku korunmalı" dedi...

Daniel Libeskind kim Haberi

Daniel Libeskind kim

Dünyanın en ünlü 3 mimarından biri olan Daniel Libeskind, Metsan İnşaat’ın İstanbul Kartal projesine imza attı. İstanbul’u çok sevdiğini söyleyen ünlü mimar, “Sürekli gelişen güzel ve farklı bir şehir. Kentsel dönüşüm yapılırken şehirdeki tarihî doku mutlaka korunmalı” dedi.

Metsan İnşaat 55. yaşını, geçtiğimiz aylarda dünyanın en önemli mimarları arasında yer alan Daniel Libeskind’in tasarladığı Kartal’daki Metsan Nexus projesi ile kutlamıştı. 36 katlı iki bina ve ortasında 19 katlı dairesel bir kuleden olusan projenin birinci etabı bitmek üzere. Daniel Libeskind, “İstanbul, en sevdiğim 3 şehirden birisi. Burası çok hızlı değişen, modernleşen bir şehir. Mimari bir proje ile bu 21. yüzyıl şehrini daha da yukarı çekmek heyecan verici” dedi. Ünlü mimar, İstanbul ve kentsel dönüşüm ile ilgili sorularımızı cevaplandırdı:


İstanbul’daki binaları mimarî açıdan...