21 / 05 / 2024

danimarka da şenlik

danimarka da şenlik

Slagelse yakınlarında 52 dönüm arazi üzerine kurulu Hindholm Yatılı Okulu'nda düzenlenen DİT 2. Aile Şenliği, Osmanlı temasıyla yapıldı. Osmanlı Otağı kurulan ve Bursa Mehteran takımının da sahne aldığı etkinlikte Osmanlı Devleti anlatıldı.

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Nakit para dönemi sona eriyor! Ödemeler kart veya mobilden olacak! Hemen bakın!

İsveç ve Danimarka’da halk, kağıt banknot yerine kart kullansın diye teşvik ediliyor. Finlandiya, banknot kullanımına 2029’da son vereceğini açıklarken, Norveç 2030’da nakitsiz topluma geçiyor.

Bakırköy Şenlik Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Şenlik Mahallesi 278 Ada 94 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

Danimarka ülke genelinde bulunan personel eksiğini gidermek maksadı ile 82 Bin işçi alımı yapacak. Özel Sektör ve kamu için alımlar gerçekleşecek. İşte detaylar…

Bakırköy Şenlik Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Bakırköy ilçesi, Şenlik Mahallesi, 296 ada, 1, 2, 3, 21, 22 parseller, 275 ada, 27 parsel, 295 ada, 34 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.11.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

Big Mamma’s 100 şubeye ulaşma kararı aldı!

Bursalı Nihat Yıldız’ın 1984'te Danimarka’da temellerini attığı, 1998'de ülkesine dönerek Bursa’da ilk şubesini açtığı ve bugün 62 şubesiyle lezzet tutkunlarını ağırlayan ‘Big Mamma’s’ büyüme kararı aldı.

ABD ekonomisi tarihin en uzun süreli ekonomik kriziyle karşı karşıya!

Danimarka’da yayın yapan Berlingske gazetesi, her zaman hızlı toparlanan ABD ekonomisinin tarihin en uzun süreli kriziyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Danimarka'da gettolar için yer değiştirme hibeleri tartışma yarattı!

Danimarka Odense'de belediye meclisinin, gettoları ortadan kaldırmak için bölgedeki hükümlülere ödeme yapmayı öngören teklifi 'ödül mü, ceza mı?' tartışması yarattı...

Danimarka, Grönland'da havalimanı inşa edecek!

Danimarka, Grönland'da faaliyette bulunan 2 havalimanının genişletilmesi ve bir havalimanının inşa projelerini gerçekleştirecek.

Dağ Mühendislik Avrupa turuna kaldığı yerden devam ediyor!

Geçtiğimiz Aralık ayında Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik özel ön lansman etkinliğine imza atan Dağ Mühendislik, bu sefer de başarılı tanım organizasyonlarını 10 Mart’ta da Stockholm’e taşıyacak..

Danimarka'dan 3. havaalanı açıklaması!

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalimanının kapasitesinin THY tarafından dahi doldurulabileceğini belirtti.

Tual Bahçekent ve Tual Adalar projeleri Danimarka’da görücüye çıktı!

Dağ Mühendislik projesi olan Tual Bahçekent ve Tual Adalar, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilen resepsiyonla tanıtıldı. 

danimarka da şenlik Haberi

danimarka da şenlik

Danimarka İslam Toplumu'nun (DİT) 2. Aile Şenliği, çeşitli etkinliklerle yapıldı.


Slagelse kenti yakınlarında, bu yaz imamhatip okulu ve yatılı okul olarak faaliyet gösterecek 52 dönümlük Hindholm kompleksinde yapılan aile şenliği, Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 


DİT Başkanı Ahmet Deniz ve Kopenhag Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci'nin selamlama konuşmaları yaptığı programa Almanya'dan katılan İslam Toplumu Milli Görüş yöneticilerinden Ali Bozkurt ise konuşmasında Avrupa Parlamentosu seçimlerine dikkati çekerek oy kullanılması çağrısında bulundu. 


Bozkurt, gelecek hafta Danimarka ve Avrupa'ya sahip çıkma imkanı veren Avrupa Parlamentosu seçimleri olduğunu belirterek "Birçoğunuzun çifte vatandaşlığı ya da Danimarka vatandaşlığı var. Sandıklara gitmemiz, Türk milletini, Müslümanları, İslam'ı önemseyen siyasilere ve partilere oy vermemiz gerekiyor. Burada kalıcılığımız için önemli, mutlaka bir şeyler yapmamız gerekiyor. Oylarınızla da olsa...