26 / 05 / 2024

danıştay kamu binaları kararı

danıştay kamu binaları kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 9 Şubat 2015 tarihli kararının, medyadaki bazı iddiaların aksine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgisinin olmadığı bildirildi.

Bahçeşehir Göleti için verilen kararı Danıştay bozdu!

Bahçeşehir Gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını yargıya taşınmıştı. Gölet Bölgesi imar planı iptali için Bahçeşehirliler Derneği (BADER) tarafından açılan davada mahkemenin ret kararı Danıştay tarafından bozuldu.

Danıştay'dan Melet Irmağı’na yapılacak ek baraj için karar çıktı!

Danıştay, Ordu İdare Mahkemesinin kararını onayarak ek atık barajının Çevre Etki Değerlendirmesine tabi olması gerektiğine oybirliğiyle karar verdi.

ATO'dan kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış!

237 demokrasi şehidi ve binlerce gazi için başlatılan kampanyaya katılan şirket ve STK’lar maddi yardımlarıyla örnek dayanışma sergiliyor. ATO, kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağışladı.

TOKİ kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde zarar gören kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır olduklarını bildirdi.

Samsun Tekkeköy Lojistik Köy projesine Danıştay kararı!

Danıştay 6. Dairesi, Samsun-Tekkeköy'deki tarım arazilerini ve meraları Lojistik Köy Projesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan eden Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

Kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi!

Olası Marmara depreminde okul, hastane ve afet yardımıyla koordinasyonunu sağlayacak can damarı kamu binaları, İSMEP projesiyle depreme dayanıklı hale getirildi. 10 yılda 3 milyar TL yatırımla 3 milyon kişi kurtarıldı. Bin 257 bina yeniden inşa edilerek hizmete kazandırıldı.

Büyükçekmece sahilindeki pazar yerine Danıştay kararı!

Danıştay 8'inci Dairesi, Büyükçekmece sahilindeki dolgu alanının İSPARK tarafından pazar yeri olarak işletilmesini hukuka uygun bulmadı. Vatandaşlar, sahildeki yürüyüş yollarının pazara dönüşmesinden rahatsızdı.

Antalya Finike'deki mermer ocağına Danıştay'dan ret kararı!

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir maden ocağında faaliyetin sürmesi için mahkeme kararının yürütmesinin durdurulma talebi, Danıştay tarafından reddedildi.

Danıştay'dan Sur'un acele kamulaştırması için ivedi yargılama!

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen'in Sur İlçesi'ndeki acele kamulaştırma kararına yaptığı itiraz, Danıştay 6'ncı Dairesi'nce ivedi yargılama usulü kapsamına alındı.

Ordu kentsel dönüşümde Danıştay kararını bekliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'daki kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz; Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Danıştay kararının beklendiğini belirtti.

Danıştay'dan Gezi Parkı Topçu Kışlası kararı!

Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ‘Topçu Kışlası’ projesine Yüksek Kurul’da verilen onayın iptal edilmesi talebini Danıştay 14. Dairesi reddetti. Bu kararla Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasının önü açıldı.

Bursa'da kamu binaları kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa ve ilçelerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, özellikle kent merkezinde bulunan depreme dayanıksız kamu binalarının göz ardı edilmesi tedirginliği artırıyor.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

danıştay kamu binaları kararı Haberi

danıştay kamu binaları kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 9 Şubat 2015 tarihli kararının, medyadaki bazı iddiaların aksine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgisinin olmadığı bildirildi. 


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Danıştay 14. Dairesi, Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının yer aldığı alana ilişkin 22 Şubat 2014 tarihli kararla, yerel mahkemenin tarihi sit statüsünün kaldırılmasına ilişkin işlem hakkında verdiği iptal kararının yürütmesini durdurdu. 


Yüksek Mahkemenin bu kararının gerekçesinde, Beştepe'deki alanın tarihi sit özelliklerini taşımadığının açıkça ifade edildiği belirtildi. Bunun ise Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının bulunduğu alanın tarihi sit alanı niteliği taşımadığının yargı kararıyla zaten sabit olduğu anlamına geldiği vurgulandı. 


Dolayısıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun "Tarihi Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları" ilke kararında yer alan "Kamu Hizmet Yapıları" ibarelerinin yürütülmesinin durdurulması hakkında verdiği kararın, zaten yargı kararıyla tarihi sit alanı olmadığı açık...