15 / 05 / 2024

Danıştay Yırcada Bakanlar Kurulu kararını iptal etti

Danıştay Yırcada Bakanlar Kurulu kararını iptal etti

Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararının yürütmesini durduran Danıştay, kararı esastan iptal etti.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Danıştay'dan milyonları ilgilendiren maaş kararı: Borcu olanlara önemli uyarı

Danıştay, devlete olan vergi borcunu ödeyemeyen bir vatandaşın yetim maaşına haciz konulamayacağına dair karar aldı. Emsal niteliği taşıyan kararda maaşa uygulanan haciz işlemi iptal edilerek yürütmenin durdurulmasına hükmedildi. İşte detaylar..

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Mesa Koza'nın iptali davası Danıştay’dan döndü!

Ankara'da Büyükesat Vadisi’nde inşa edilecek Mesa Koza Konut Projesi’nin yürütmesinin durdurulması ve iptali için açılan dava Ankara 18. İdare Mahkemesi’nde reddedilmesinin ardından Danıştay’dan döndü.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Zeytinburnu NAKO arazisindeki dönüşüme Danıştay dur dedi!

Bakanlar Kurulu, İstanbul’daki 156 dönüm alana sahip Nakliyeciler Sitesi’ni riskli alan ilan etti. Danıştay ise kentsel dönüşüm kararının hukuki olmadığını belirtip yürütmesini durdurdu.

Danıştay, şeker fabrikaları için gerekçeli kararını açıkladı!

Danıştay 13. Dairesinin, 14 şeker fabrikasının özelleştirmesine ilişkin "ihale oluru" kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddedine ilişkin aldığı kararının gerekçesi açıkladı.

Danıştay'dan şeker fabrikaları kararı!

Danıştay 13. Dairesi, Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. Ye ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararın iptal edilmesi yönündeki davayı iptal etti.

Danıştay, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak Konut'a devrini durdurdu!

Danıştay 10. Dairesi, Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye devrini düzenleyen 17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının yürütmesi durduruldu. 

AGT usta eğitimleri ile sektöründe çıtayı yükseltiyor!

Kapıdan parkeye, ahşabın olduğu her iç mekanda ürün yelpazesiyle çözümler sunabilen AGT, usta eğitimleri ile de sektörüne değer katmaya ve çıtayı yükseltmeye devam ediyor. AGT, 2017’de de çalışmalarına gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı eğitimleri ile devam etmeyi planlıyor.

Danıştay Yırcada Bakanlar Kurulu kararını iptal etti Haberi

Danıştay Yırcada Bakanlar Kurulu kararını iptal etti

Soma’nın Yırca köyünde 6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararının yürütmesini durduran Danıştay, şimdi de kararı esastan iptal etti.


Zeytin ağaçlarını korumak için Manisa’ya bağlı Soma’nın Yırca köyü sakinlerinin mücadelesine iyi haber Danıştay’dan geldi. Danıştay 6. Dairesi, Kolin Termik Santralı için Bakanlar Kurulu’nun verdiği acele kamulaştırma kararını esastan iptal etti. Danıştay kararı köyde bayram havasında karşılandı ve köylüler kararı oynayarak kutladı. Aynı Daire 7 Kasım’da da acele kamulaştırma kararı için yürütmeyi durdurmuş ancak şirket bir gün önce 6 bin 666 zeytin ağacını kesmişti. Bunu protesto eden köylülere de özel güvenlik görevlileri şiddet uygulamıştı. 


SANTRAL YAPAMAZLAR


Greenpeace’in ve köylülerin avukatı Deniz Bayram Hürriyet’e dün ellerine ulaşan gerekçeli kararı ‘içeriği itibariyle güçlü ve çok...