20 / 07 / 2024

Danıştay\'dan 3. Havalimanı Projesi’ne uyarı

Danıştay\'dan 3. Havalimanı Projesi’ne uyarı

Uzmanlar, Rekabet Hukuku zorunluluklarının dikkate alınması gerektiğini, şart koşulan prosedürler yerine getirilmez ise ihalenin ‘Danıştay’a götürülebileceği uyarısında bulundu...

Gülşen, Zorlu Center'dan 3. evini aldı!

Yaz başından beri toplamda 60 konser veren başarılı şarkıcı Gülşen, Zorlu Center'dan 3. evini aldı...

Cansu Tosun ve Erkan Köstendil Amsterdam’dan 3,5 milyon TL’ye ev aldı!

2018 yılında evlenen Cansu Tosun ve Erkan Kolçak Köstendil çifti bebek bekliyor. Bebeklerini Hollanda’da büyütmek isteyen çift Amsterdam’dan 3.5 milyon TL’ye ev aldılar.

TAV'dan 3. havalimanı ortaklık açıklaması!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 3. havalimanı ortalık açıklaması yaptı...

Beyazıt Öztürk Karadağ'dan 3 ev aldı!

Gayrimenkul yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beyazıt Öztürk Karadağ'dan 3 ev aldı.

Victoria Swarovski Bodrum'dan 3 milyon euro'ya villa aldı!

Swarovski markasının 24 yaşındaki varisi Victoria Swarovski, Bodrum'a geldi. Swarovski'nin Bodrum'dan 3 milyon euroya villa aldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. havalimanı isim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanının ismi konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, isim konusunda sabırlı olunması gerektiğini söyledi...

Almanya'dan 3. havalimanı itirafı!

İstanbul yeni havalimanı inşaatının hızla ilerleme Alman medyasında geniş yer buldu. Manager Magazin'deki haberde "Berlin Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yıllardır ertelendiği için Berlin muhtemelen bunun sadece hayali kurulabilir" denildi...

Ahmet Arslan’dan 3. havalimanı için ‘kira öteleme’ açıklaması!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. havaşimanı için kira öteleme açıklama yaptı. Arslan, "Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok" dedi. 

3. havalimanı Körfez pazarını etkilemeye başladı!

İspanyol turizm danışmanlık firması ForwardKeys, İstanbul 3. havalimanının daha şimdiden Körfez pazarını etkileyemeye başladığını açıkladı.

Veli Ağbaba'dan 3. havalimanı için komisyon çağrısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "3. havalimanı inşaatı ile ilgili AKP hükümetine açık çağrı yaptı. Ağbaba, "Bir komisyon kurulsun, bu komisyon oradaki kazaları araştırsın. Eğer hükümet bir komisyon kurmazsa CHP bu konuda bir komisyon kuracak." dedi.

İstanbul 3. Havalimanı'nın graniti Van'dan

Van'daki ocaklardan çıkarılan ve bir mermer fabrikasında işlemlerden geçtikten sonra kullanıma hazırlanan granit, yapımı süren İstanbul 3. Havalimanı'nda kullanılacak. Sipariş edilen 14 bin metrekarelik granitin bir kısmı hazırlanıp İstanbul'a gönderildi.

Ahmet Arslan'dan 3. Havalimanı finansörü açıklaması!

Hollandalı firma 3. Havalimanı finansmanından çekildi iddialarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıt verdi. Bakan Arslan; 'Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez.' dedi.

Sayıştay'dan 3 havalimanı için rapor!

Sayıştay, milyonlar harcanarak yapılan Hatay Gaziantep ve Sivas havalimanlarında eksikler olduğunu ortaya çıkardı. İşte Sayıştay raporuna göre yapılar tespitler....

Danıştay\'dan 3. Havalimanı Projesi’ne uyarı Haberi

Danıştay\'dan 3. Havalimanı Projesi’ne uyarı

Rekabet Kanunu’nun birleşme ve devralmalara ilişkin düzenlemeleri uyarınca şehirdeki birden fazla havalimanının tek bir işletme tarafından işletilmesinin yasaklanabileceğini hatırlatan ACTECON Rekabet ve Regülasyon Danışmanlık firması Ortağı Ali Ilıcak, “3’üncü havalimanının işletilmesinin kime verileceğine bağlı olarak çok büyük bir hukuki açmazın içine girilmesi riski bulunuyor. Rekabet Kurulu bu tip özelleştirmelerde pazarın rekabetçi bir şekilde yapılandırılmasına yönelik öngörüş bildirir. Her ne kadar bu görüşün bağlaşıcı olmadığı söylense de özelleştirme süreci kurumun çıkardığı tebliğlere göre yürütülmezse Danıştay tarafından iptal edilme tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle sürecin rekabet hukukuna uygun yönetilmesi çok önemli” diye konuştu.


Yeni havalimanı İstanbul’un kuzeyinde kurulacak


Bakanlığın 3’üncü havalimanını 3’üncü köprü ile paralel şekilde şehrin Kuzey’inde konumlandıracağını söyleyen Ali Ilıcak, “Bir taraftan iç pazarın organizasyonu diğer taraftan ise uluslar arası havacılık sistemine...