05 / 05 / 2024

Danıştaydan iki bakanlık kurulu kararına iptal

Danıştaydan iki bakanlık kurulu kararına iptal

Danıştay 14. Dairesi, AOÇ arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için harekete geçti. Bakanlık ile THY arasında imzalanacak protokol ile ücretsiz seyahat kartı aktif olan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim yapılacak.

Bakanlık ithalat düğmesine bastı peki fiyatlar düşecek mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı ithalat düğmesine bastı. Bakanlık izniyle 150 bin baş besilik erkek sığır ithal edilecek. Peki kırmızı et fiyatları düşecek mi?

İki bakanlık harekete geçti Borcunu ödeyemeyen vatandaşa müjde mi geliyor?

Takibe düşen veya icra aşamasına gelmiş kredi ve kart borçlularına yönelik hazırlık yapılıyor. Hazine ve Maliye ile Adalet Bakanlıkları’nın dar gelirlilerin maddi konularda hukuka taşınmış sorunlarının çözümü için yaptıkları çalışmada son aşamaya gelinirken, iki bakanlığın yetkilileri dün son bir to

Bakanlık 31 bin 176 yeni personel alacak! İş arayanlara müjde! İşte detaylar...

Bakanlık tarafından bugünkü Resmi Gazete'de yeni personel alımları için 1.144 farklı birimde belgeler açıklandı...

5 Bakanlık en az Ortaokul mezunu 3 bin 578 personel alacak! İşte bütün ayrıntılar...

5 Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere en az ortaokul olmak üzere lise, önlisans ve lisans mezunu 3 bin 578 personel alınacak! İşte bütün ayrıntılar...

TOKİ'den bedava ev ve aylık bin 200 lira iddiası! Bakanlık açıklama yaptı

TOKİ'den Suriyelilere ev ve ayda bin 200 lira yardım yapılıyor iddiası Türkiye'de gündem oldu. Bakanlık söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Kira fiyatlarında yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Üç bakanlık bir araya geldi!

Kira fiyatlarında meydana gelen büyük artışın ardından hükümet devreye giriyor. Özellikle son aylarda yükselişe geçen geçen kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar sıkıntılar yaşarken, 3 bakanlık bir araya geldi.

Bakanlık konut kredisi müjdesinden sonra harekete geçti! 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza geliyor!

Yeni bir ev hayali kuranların beklediği konut kredisi müjdesi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Fakat fırsatçılar devreye girince bakanlık da konut fiyatlarını artıranlar için düğmeye bastı. İşte konu ile ilgili gelişmeler...

İş arayanların beklediği haber şimdi geldi! Bakanlık hemen 27 bin 201 yeni personel alacak! Herkes başvurabilir!

Bakanlık bünyesinde toplamda 27 bin 201 personel alımı istihdamı için resmi belgeler yayımlandı. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Almanya'da konut krizi için bakanlık kuruldu!

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, konut krizinin çözümü için bakanlık kurulduğunu açıkladı. 

Bakanlık yükselen inşaat maliyetleri için harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı yükselen inşaat maliyetine el koymaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak bakanlık tarafında kısa zaman içerisinde yeni düzenleme yapılacak.

Trustus Emlak İnşaat Gayrimenkul Pazarlama Ve Seyahat Danışmanlığı Sağlık Turizmi Dış Tic.Ltd.Şti kuruldu!

Trustus Emlak İnşaat Gayrimenkul Pazarlama Ve Seyahat Danışmanlığı Sağlık Turizmi Dış Tic.Ltd.Şti Zeytinburnu'nda 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulhadi Kabbani ve Abdulrahman Jamal Eddın ortaklığında kuruldu.

Danıştaydan iki bakanlık kurulu kararına iptal Haberi

Danıştaydan iki bakanlık kurulu kararına iptal

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin 30 Temmuz 2012 ve 24 Haziran 2013 günlü iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Dairenin kararlarında, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının, Bakanlar Kurulu kararının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dava açtıkları bildirildi.


Kararlarda, mevcut hayvanat bahçesinin yaklaşık 29 hektar, "yenileme alanı" ilan edilen alanın ise 217 hektar olduğu belirtildi.


Bu alanın "metropoliten bir açık alan ve metropol içi tarımsal alan" niteliği taşıdığı ifade edilen...