28 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı 10 tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş artacağını kaydedildi. Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı yazılı açıklamada, şehirdeki hafif raylı sistem kapasitesinin yeni alınacak tramvaylarla yükseltileceğini bildirdi.

Samsun için raylı sistem hatları araç alımının, Cumhurbaşkanlığı kararı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Demir, "Yeni temin edilecek on tramvayla hafif raylı sistemin yolcu kapasitesi yüzde otuz beş fazlalaştırılacak. Bu karar, kentimiz için tek kalemde yaklaşık bir milyar liralık yatırım anlamına geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a tüm Samsunlu hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Yeni tramvayların temin edilmesini üstlenen Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'mız Abdulkadir Uraloğlu'na da çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

EKİM AYINDA 92 BİN 295 YOLCU TAŞINDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan SAMULAŞ tarafından iştilmesi yapılan hafif raylı sistemde, günlük yolcu sayısının 2021'de yetmiş bin, geçen sene ise doksan bin olarak gerçekleştiğini söyleyerek, şunları vurguladı: "Samsun'da toplu taşımada yükü göğüsleyen ulaşım tercihlerinden hafif raylı sistemde, otuz iki metre uzunluğunda yirmi dört, kırk metre uzunluğunda beş olmak üzere yirmi dokuz tramvay hizmet veriyor. 2023'te günlük taşıdığımız yolcu sayısı ekim ayı itibarıyla 92 bin 295'e kadar çıktı. Talebe paralel olarak kapasiteyi artırmak için çalışmalar yapmıştık. Yeni tramvayların alınmasıyla ilgili karar aldık. Başlattığımız girişimlerin neticesinde on yeni tramvayın alınacak olması, sistemde çok önemli rahatlama sağlayacak. Kentimizde tüm alanlarda olduğu gibi toplu taşımada da vatandaşlarımıza en konforlu hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın dan müjde! Bakanlık Samsun a 10 tramvay alacağını duyurdu

SAMSUN TRANWAY ÜCRETİ NE KADAR?

Son tarife değişikliğine göre ulaşım ücretleri şöyle; Raylı sistemde tramvaylarında seyahat, 1 - 12 İstasyon arası sekiz virgül otuz dokuz Türk Lirası, 1 - 24 İstasyon arası dokuz virgül yirmi sekiz Türk Lirası, 1 - 30 İstasyon arası on bir virgül on dört Türk Lirası ve 1 - 42 İstasyon arası on iki virgül on bir Türk Lirası oldu.

Kocaeli'de tramvay güzergahının imar planlarına girmesi onaylandı!


Geri Dön