03 / 05 / 2024

Danıştayın Beyoğlu imar planı durdurma kararına iptali

Danıştayın Beyoğlu imar planı durdurma kararına iptali

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı" ile "Beyoğlu Nazım İmar Planı" hakkında verilen iptal kararının Danıştay tarafından bozulmasına ilişkin, açıklamada bulundu.

Danıştay'ın Beyoğlu imar planını durdurma kararını bozması bizi umutlandırdı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı" ile "Beyoğlu Nazım İmar Planı" hakkında verilen iptal kararının Danıştay tarafından bozulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

Danıştay Başkanlığı kadrolu grafiker, teknisyen ve hizmetli personel alacak! Son başvuru 11 Ocak 2023!

Danıştay Başkanlığı kadrolu personel alım ilanı yayımladı. Danıştay’ın kadrolu grafiker, teknisyen ve hizmetli personel alım ilanına son başvuru tarihi 11 Ocak 2023! İşte başvuru detayları…

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

Kaya On Coast Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu 1 Şubesi açıldı!

Kaya On Coast Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu 1 Şubesi bugün Beyoğlu'nda 2 milyon 750 bin TL sermaye bedeli ile Abubekir Kaya tarafından açıldı.

Mi Mar Mimarlık Sanat Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi açıldı!

Mi Mar Mimarlık Sanat Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yılmaz ve İbrahim Hakkı Yiğit ortaklığında açıldı.

Granca İnşaat Emlak Danışmanlık Turizm Ve Pazarlama Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi açıldı!

Granca İnşaat Emlak Danışmanlık Turizm Ve Pazarlama Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi Belma Özaydemir tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile açıldı

Beyoğlu Afrikahan Gayrimenkul Yatırım Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Afrikahan Gayrimenkul Yatırım Turizm Ticaret Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Balcı, Kaan Namlıcı ve Mehmet İlbak ortaklığında kuruldu.

Saade Turizm Otelcilik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi açıldı!

Saade Turizm Otelcilik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi bugün Beyoğlu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile S. Mustafa Demir tarafından kuruldu.

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro ihalesine Danıştay'dan iptal kararı!

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Danıştay'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Bursa Emek-Şehir Hastanesi raylı sistem inşası için 2 şirketin kazandığı 1 milyar 600 milyon TL bedelli ihale için iptal kararı aldığını dile getirdi. 

Danıştay’ın gar kararı: İBB haklı, ihale iptal!

TCDD tarafından, Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak amacıyla kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, ihaleyi iptal etti.

Danıştayın Beyoğlu imar planı durdurma kararına iptali Haberi

Danıştayın Beyoğlu imar planı durdurma kararına iptali

Ahmet Misbah Demircan, "Bugün Taksim bölgesi için Danıştayın yürütmeyi durdurma kararını bozması bizi umutlandırdı" dedi. Demircan, Beyoğlu'ndaki imar planı değişiklikleri ve kentsel dönüşümle ilgili  yaptığı açıklamada, 17 yıl aradan sonra Beyoğlu'ndaki tarihi bölgede koruma amaçlı bir imar planı hazırladıklarını söyledi.


İstanbul 10. İdare Mahkemesinin, "Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı" ile "Beyoğlu Nazım İmar Planı"na ilişkin verdiği iptal kararının Danıştay 6. Dairesi tarafından bozulduğunu anımsatan Demircan, "Beyoğlu'nda yeniden gündeme gelen planın kentsel dönüşümle alakası bulunmuyor. Plan bizatihi yaşamı koordine eden, bütün şehirde var olan bir plan" diye konuştu.


Demircan, ilçede kentsel dönüşüm için karar verilen yerlerde çalışmaların devam ettiğini vurguladı.


Hazırladıkları planın genel bir çalışma zemini olduğunu aktaran Demircan, "Bir yerde bir kentsel dönüşüm yapmak vardır, bir de normal rutini...