10 / 05 / 2024

Darende somuncu baba

Darende somuncu baba

Somuncu Baba Külliyesi Camisi 'ni yaptıran Resul Kesenceli: "Tavandaki yıldız sayısı İslam'ın 5 şartını, yıldız köşeleri cennetin 8 kapısını, yıldızların toplam köşe sayısı da Hazreti Muhammed'e peygamberlik verilme yaşını sembolize ediyor" dedi...

Emir Tavukçuoğlu baba oldu!

Sunucu Simge Fıstıkoğlu ile hayatını birleştiren Emir Tavukçuoğlu baba oldu.

Manuş Baba 3. havalimanı konserlerini iptal etti!

3. Havalimanı Yerleşkesinde konser verecek olan Manuş Baba, yaptığı açıklamada tüm konserlerini iptal ettiğini söyledi.

Maçka'da baba ve oğlu arasında arazi kavgası!

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan baba ve oğlu arazi nedeniyle mahkemelik oldu. Baba Mustafa Oğuz, evin etrafındaki arazinin de kendisine ait olduğunu söyleyerek, evin etrafını tel örgüyle çevirdi. 

TOKİ Malatya Darende son başvuru tarihi 31 Aralık!

TOKİ Malatya Darende projesinde yer alan 127 adet konut için başvuru dönemi 31 Aralık'ta sona eriyor.

TOKİ Malatya Darende başvuruları başladı!

Toplam 127 adet konutun yer aldığı TOKİ Malatya Darende başvuruları bugün itibariyle başlıyor.

Darende Küçük Sanayi Sitesi inşaatı hızla sürüyor!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser: "Yaklaşık olarak 2018'in sonuna doğru üyelerimize iş yerlerini teslim ederek, esnaf arkadaşlarımızın buraya taşınmasını sağlayacağız" dedi.

Baba Oğul Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baba Oğul Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Enis Koç tarafından kuruldu.

Ahmet Eşref Fakıbaba: Şehre göçü önleyeceğiz!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Kalkınma yerelden başlar, yerel her şeyi bilir. Önce kırsalı kalkındırmalıyız. İyi yaşam şartlarını ortaya koymalıyız. Şehre göçü önleyeceğiz." diye konuştu.

TOKİ Malatya Darende kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Darende'de hayata geçireceği 241 konutun kura çekilişi yapıldı.

Veli Ağbaba'dan 3. havalimanı için komisyon çağrısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "3. havalimanı inşaatı ile ilgili AKP hükümetine açık çağrı yaptı. Ağbaba, "Bir komisyon kurulsun, bu komisyon oradaki kazaları araştırsın. Eğer hükümet bir komisyon kurmazsa CHP bu konuda bir komisyon kuracak." dedi.

TOKİ Malatya Darende 142 konut ihalesi yarın!

Malatya İli, Darende İlçesi, Balaban Mahallesi 142 Adet Konut , 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Malatya Darende'ye üst geçitli terminal binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende'ye üst geçitli terminal binası inşa ediyor.

TOKİ'den Malatya Darende'ye 142 konut!

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), Malatya İli, Darende İlçesi, Balaban Mahallesi'nde 142 adet yeni konut inşa edecek. TOKİ Malatya Darende 142 konut ihalesi 13 Şubat'ta yapılacak. 

Darende somuncu baba Haberi

Darende somuncu baba


Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba Külliyesi'ne yaptırılan yeni cami, tavanındaki iç içe geçmiş ahşap yıldız işlemesiyle dikkat çekiyor. Cami, ilçede faaliyet gösteren Hulusi Efendi Vakfınca Hacı Bayram Veli'nin hocası, mutasavvıf Şeyh Hamid-i Veli'nin  türbesinin bulunduğu mekana yaptırıldı. Yaklaşık bir ay önce açılan, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin hakim olduğu camide, ahşap süslemeli, yıldız desenli tavan ve ilginç mimariyle yapılan mihrap, minber ve kürsü dikkati çekiyor. 


Mihrabın arkasındaki merpenle hem minbere hem de kürsüye çıkışın sağlandığı caminin geniş avlusu, yaz sıcaklarında akşam ve yatsı namazlarının açık havada kılınmasına imkan sağlıyor. 


Camiyi yaptıran, ilçede faaliyet gösteren Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü Resul Kesenceli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin tavanında üst üste gelecek şekilde, tavan merkezinden dışa doğru büyüyen 5 adet 8 köşeli yıldızın toplam...