29 / 04 / 2024

DASK deprem kodları

DASK deprem kodları

DASK sigortası için ödenmesi gereken yıllık bedelin belirlenmesinde konutun yer aldığı deprem bölgesi de etki ediyor. Peki sizin eviniz hangi deprem bölgesinde yer alıyor? İşte DASK deprem bölge kodları...

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK deprem sigortası zorunlu mu? Deprem sigortası kaç kez yapılır?

DASK hakkında son dönemde pek çok soru gelmektedir. Bilhassa yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra DASK araştırmaları hız kazandı. İşte DASK hakkında merak edilenler!

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Deprem olursa DASK ne kadar öder? DASK ve deprem sigortası aynı mı? DASK ve konut sigortası aynı mı?

Deprem gerçeği bireyleri sigortalar konusunda araştırmaya sevk etti. Özellikle DASK ve konut sigortasına dair sorulan soruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

DASK tarihinde bir ilk yaşandı! Deprem sonrası sayı arttı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) gelen ihbarlar duyuruldu. ihbar sayısı 314 bini aştı, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya çıkarken, yaşanan depremin ardından insanların deprem sigortasına rağbet ettiği görüldü.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK'tan son dakika açıklaması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem sonrası hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin talepleri ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

DASK deprem kodları Haberi

DASK deprem kodları

DASK deprem bölge kodları!

DASK zorunlu deprem sigortası, depremden sonra meydana gelebilecek hasarların teminatı için ödeniyor. Konut ve iş yeri gibi yapılar için yaptırılması zorunlu olan DASK sigortası birtakım belgelerin temin edilmesi ve bu belgeler ışığında DASK bedelinin hesaplanması sonucunda belirlenen rakamın ödenmesi ile yaptırılıyor.


DASK fiyatları na, DASK deprem bölge kodları ve yapının yapısal özellikleri etki ediyor. Türkiye genelinde 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenen 15 tarife fiyatı bulunuyor. DASK sigortasına dahil olmak için temin edilmesi gereken bilgi ve belgeler aşağıda sıralanıyor


DASK için gereken belgeler

* Sigorta yaptıracak kimsenin adı, adresi, telefonu, cep telefonuna ilişkin bilgiler,

* Sigorta yaptıracak kimsenin vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigorta yapılacak yerin açık adresi

* Sigorta yapılacak yerin tapu bilgileri 

* Sigorta...