04 / 05 / 2024

DASK fonu para 2021

DASK fonu para 2021

DASK fonunda toplanan para miktarı ve kullanım alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

IMF'den son dakika kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimleri konusunda dokuz adımlık bir eylem planı geliştirdi. IMF, kripto para birimleri ile ilgili önemli bir uyarı yayınladı.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Para borsaya akıyor, yatırımcılar bunları tercih ediyor!

Borsa İstanbul'da enflasyon rallisi devam ederken uzmanlar alternatifsizlik vurgusu yapıyor. KKM'den çözülmeler ve Varlık Fonu ilgisiyle ciddi bir para girişi bulunduğunu anlatım eden piyasa aktörleri yeni yatırımcıların da tasarruflarını borsada değerlendirdiğini söylüyor.

DASK kapsamında yer alan konut ve iş yerleri meclis gündeminde!

2003-2022 yılları arasında DASK Fonunda toplanan para tutarına ve yapılan harcamalara ilişkin soru önergesi verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpat Antmen konuyu TBMM gündemine taşıdı.

IMF'den El Salvador'a kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador'a kripto paralara ilişkin riskleri göz önüne alarak Bitcoin'i resmi para birimi olarak kullanmama uyarısı yaptı.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

İsviçre'de ilk kripto para fonuna onay verildi!

İsviçreli Finansal Piyasa Denetim Otoritesi (FINMA) son zamanlarda sık sık gündeme gelen ülke yasalarına uygun ilk kripto para fonu için onay verdi.

JP Morgan, Bitcoin fonu kuruyor!

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, aktif şekilde yönetilen bir Bitcoin fonu kuruyor. Diğer yandan kripto para borsası Binance, Microstrategy, Apple ve Microsoft tokenlerini işleme açacağını açıkladı. 

DASK fonunda toplanan paralar ve kullanım alanları mecliste!

DASK fonunda toplanan para miktarı ve kullanım alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

IMF'den dijital para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), dijital para ve makro finansal etkilerine ilişkin yeni bir rapor hazırladı

DASK fonu para 2021 Haberi

DASK fonu para 2021

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, DASK fonunda toplanan para miktarına ve kullanım alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Antmen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur.''

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1 - 2000 ila 2021 yılları arasında ne kadar DASK parası toplanmıştır?

2 - Doğal Afet Sigortası kapsamında, deprem sigortası bulunan yapı sayısı kaçtır? Bunların kaçı konut, kaçı iş yeridir?

3 - Bahsi geçen yıllar içinde (2000-2021); toplanan...