07 / 05 / 2024

DASK Koordinatörü İsmet Güngör

DASK Koordinatörü İsmet Güngör

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) depreme karşı dayanıklı yapı bilincini geliştirmek için düzenlediği ''Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması''ndan, MediaCat Felis Ödülü'nü alarak birincilikle döndü.

Üniversiteliler deprem sonrası gidecekleri yeri filme alacak!

DASK, Türkiye dâhil 21 ülkedeki üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik kısa film yarışmasını başlattı. İlk kez uluslararası nitelik kazanan yarışmanın bu yılki teması "Depremde evin hasar görürse nereye gidersin?" olarak belirlendi.

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

DASK teminatı ne kadar olacak?

DASK Genel Koordinatörü Turgut teminat miktarının da 2'ye katlanacağını söyledi.

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

Her 2 konuttan 1'i deprem sigortalı!

DASK Genel Koordinatörü Erdal Turgut, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'de konutların yüzde 58’nin sigortalandığını aktaran Turgut, zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 10 milyonu geçtiğini belirtti.

DASK'tan 900 milyon TL hasar ödemesi!

Merak edilen konulara açıklık getiren DASK Koordinatörü Erdal Turgut yaptığı açıklamada, "DASK’ın kuruluşundan bugüne yaptığı toplam hasar ödemesi tutarı 900 milyon TL’ye yükseldi." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

Şule Alp, Gümüş Kariyer Ödülleri'ne layık görüldü!

BY Protokol Dergisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Gümüş Kariyer Ödülleri' 7 Kasım'da gerçekleşti. Törende Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp de ödül aldı.

DASK, İzmir’deki deprem bölgesinde çalışmalara başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, İzmir'de meydana gelen depreme yönelik, çalışmalara başlandığını açıkladı. 

Cahit Turhan Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör mü olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör olacağı iddia edildi.

Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak önemli projelere imza atan ve 2014’ten itibaren Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay, 1 Aralık 2019 tarihinde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Ümit Şahin: Kanal İstanbul projesi Paris Anlaşması’na aykırı!

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen Kanal İstanbul Çalıştayı’nın öğleden sonraki oturumda sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Sabancı Üniversitesi İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin, Kanal İstanbul projesinin Paris Anlaşması’na aykırı olduğunu dile getirdi...

Fatma Çelenk, Ant Yapı Genel Koordinatörü oldu!

İletişim sektörünün deneyimli isimlerinden F. Fatma Çelenk Genel Koordinatör olarak Ant Yapı ailesine katılırken, Yunus Bektaşoğlu da İnsan Kaynakları Koordinatörü olarak atandı...

DASK Koordinatörü İsmet Güngör Haberi

DASK Koordinatörü İsmet Güngör

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencileri başta olmak üzere üniversitelilerde depreme karşı dayanıklı yapı bilincini geliştirmek için düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması, MediaCat Felis Ödülleri'nden bir birincilik, iki de başarı ödülüyle döndü. 



DASK, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve halkla ilişkiler projelerin ilk kez yarıştığı MediaCat Felis Ödüllerinin 'Kamusal Sektörler' kategorisinde birinci olurken, 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk' ve 'Çevre ve Sürdürülebilirlik' kategorilerinden de Başarı Ödüllerine layık görüldü. 



"Yaratıcı projeler geliştirilmeli" Büyük kayıplara neden olan 17 Ağustos ve Van depremlerini yaşamış bir ülkede deprem ve zorunlu deprem sigortasının iletişiminde oldukça hassas olunması gerektiğini vurgulayan DASK Koordinatörü İsmet Güngör, "Türkiye'nin depreme karşı önlem alma bilincinin gelişmesi için depremle ilgili toplumsal travmalarımıza teğet geçecek projelerle hedef kitlemizde depremle ilgili farklı...