19 / 05 / 2024

dask nerelerde gerekli

dask nerelerde gerekli

Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini sağlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yapmak zorunda olanlar kimler?

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

DASK neden gerekli?

Türkiye'nin deprem bölgesi olması, depreme ilişkin her türlü tedbirin alınmasını gerektiğini ortaya koyuyor. İzmir depreminin ardından deprem gerçeği ve Zorunlu Deprem Sigortası yeniden gündeme geldi. Peki deprem sigortası neden gerekli? Nasıl yaptırılır? Sigorta tutarı ne kadar? İşte tüm detaylar..

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

DASK poliçesi nelere yapılır?

DASK, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak tanımlanıyor. Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olup; Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, DASK poliçesi nelere yapılır?

DASK yaptırmak için ne gerekli?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK yaptırmak için ne gerekli? İşte, DASK için gereken evraklar!

Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Deprem sigortası, devlet tarafından zorunlu tutuluyor. 1 yıllık deprem sigorta süresinin dolması halinde zorunlu deprem sigortasının yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Deprem sigortası için ne gerekli?

Deprem sigortası olan DASK, binalar için yapılması zorunlu olan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. DASK sigortası, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Peki, deprem sigortası için ne gerekli?

Dask Sigortası için gerekli evraklar!

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak ifade ediliyor. Peki, Dask Sigortası için gerekli evraklar neler?

Zorunlu deprem (dask) poliçesi nedir?

Her binada yaptırılması gereken zorunlu deprem (dask) poliçesi nedir? Zorunlu deprem sigortası için nereye başvurulur? Zorunlu deprem (dask) poliçesi için gerekli belgeler nelerdir? Zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır?

DASK nasıl alınır?

Sigorta şirketleri tarafından yapılan DASK, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. Peki, DASK nasıl alınır? DASK almak için neler gerekli?

DASK zorunlu deprem sigortası bedelleri!

Yapılar üzerinde yaptırılması gereken DASK zorunlu deprem sigortası bedelleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK deprem sigortası hesaplama formülü!

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK deprem sigortası hesaplama formülü için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK sigortası teminatları!

DASK sigortası, depremden sonra gelen hasarları karşılıyor. Peki DASK sigortası teminatları kapsamına hangi hasarlar giriyor?

dask nerelerde gerekli Haberi

dask nerelerde gerekli

Zorunlu deprem sigortası, 587 sayılı Zorunlu Deprem sigortasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesi hükmü gereğince zorunlu tutulan ve evinizi deprem riskine karşı teminat altına alan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor.


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. 


Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında sayılıyor. 


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini amaçlıyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamında oluyor:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


DASK yapılabilen...