03 / 10 / 2024

DASK poliçesi satışları

DASK poliçesi satışları

TSB Başkanı Atilla Benli 2020 senesinde meydana gelen depremler sonrası sigorta sektöründe yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Benli,  şu anki sigortalı konut sayısının 10,5 milyona ulaştığını açıkladı.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Deprem olasılığı tercih değiştirtti! İki ilde emlak satışları patladı

Son depremlerin ardından olası İstanbul depremi endişesi, Edirne ve Kırklareli'nde emlak satışlarında artışları patlattı. İşte tüm detaylar...

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Türkiye'de konutların yüzde 52'sinin dask poliçesi yok!

Artan deprem sayılarına ve beklenen büyük İstanbul depremine rağmen, zorunlu deprem sigortası kapsamına giren toplam 17 milyon 661 bin 690 konuttun, 9 milyon 260 bin 510’u yani yüzde 52,4’ü hâlâ DASK poliçesi yok. 

Torbalı'da konut satışları arttı!

Sanayi ve tarımın lider ilçelerinden Torbalı; konut satışlarında İzmir’in 30 ilçesi arasında ilk 4’te yer aldı. Torbalı'da konut satışları artış gösterdi. 

Bursa'da ipotekli konut satışları arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verileri göre, Bursa'nın en çok konut satılan ilçesi Nilüfer oldu. Bölgede ipotekli satışların 2015 verilerine göre arttığı görüldü.

İzmir Torbalı'da kamu projeleri için arsa satışları yapıldı!

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde yeni hastane, demiryolları vagon onarım merkezi, asfalt üretim tesisi, okul binaları, mesire ve belediye hizmet alanları gibi projelerin hayata geçirilmesi amacıyla arsa satışları yapıldı.

İZBAN konut satışlarını artırdı!

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde şubat ayında seferlerine başlayan İZBAN'la birlikte konut satışlarında artış yaşandığını belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, önümüzdeki aylarda daha da fazlalaşacağını söyledi.

DASK poliçesi yenilenmedikçe risk artıyor!

Türkiye topraklarının yüzde 96'sının deprem riski altında olduğunu hatırlatan Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, DASK poliçesi yaptırmanın önemine değindi.

İzmir Torbalı'da konut satışları arttı!

Açılan fabrikalar, raylı sistemle sağlanan ulaşım kolaylığı tarım ve sanayi kenti Torbalı'da konut satışlarını patlattı. İzmir'in tarım ve sanayi ilçesi Torbalı'da bu yılın ilk dokuz ayında 4 bin konut satışı gerçekleşti.

Tapuda DASK zorunlu mu?

Yıllık olarak düzenlenen, DASK poliçesi için DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda DASK zorunlu mu? DASK poliçesi olmayan taşınmaz malların alım-satım ve kiralama işlemleri yapılabilir mi?

İhlas Yapı Bizim Evler'de konut satışları durduruldu mu?

İhlas Yapı İstanbul ili Avcılar ilçesi Ispartakule bölgesindeki gayrimenkul satışlarına ilişkin tedbir amaçlı satış durdurma uygulaması hakkında açıklama yaptı. İşte o açıklama...

DASK poliçesi satışları Haberi

DASK poliçesi satışları

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli sigorta sektörün de yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TSB Başkanı Ali Benli sigortalı konut sayısının 10,5 milyona ulaştığını açıkladı.

TSB Başkanı Atilla Benli, 2021 senesini değerlendirirken 2022 yılı için beklentilerini açıkladı.

Covid-19 salgının ve meydana gelen doğal afetlerin, sigortanın önemini bir kez daha hatırlattığını dile getiren Benli, sigortalılık oranlarının yüksek olmasını ve günümüzde daha fazla sorumluluk almak istediklerini söyledi.

OECD ülkelerinde bu şekilde yaşanan doğal afetlerin yüzde 40'ı ve yüzde 50'sini  sigorta sektörünün üstlendiğini vurgulayan Benli, Ülkemizde bu oranın güncel durumunun sadece yüzde 3 olduğunu söyledi.

"DASK poliçesi satışları yüzde 13,5 arttı"

Atilla Benli, 2020 senesinde Malatya, Elazığ ve İzmir'de meydana gelen depremleri hatırlatarak, yaşanan depremlerin ardından yüzde 13,5 artış olduğunu,...