29 / 04 / 2024

dask prim ödemesi ne kadar

dask prim ödemesi ne kadar

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Berrin Dinç, zorunlu deprem sigortası DASK'ı anlattı. İşte tüm detaylar...

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Bu hastalığınız varsa erken emekli olabilirsiniz! İşte malulen emeklilik hakkı tanınan hastalıklar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından getirilen yeni düzenlemeye göre, artık 10 yıl boyunca sigortalı olarak çalışmış ve 1800 gün uzun vadeli prim ödemesi yapmış olan çalışanlar, hastalık yüzünden çalışma kapasitesini yitirmeleri durumunda malulen emekli olabilecekler. İşte o hastalıklar...

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

Son dakika haberine göre Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) için yeni adım attı. 1 Haziran tarihinden itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek.

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 21 milyar 111 milyon 86 bin 703 lira hasar ödemesi yaptı.

DASK depremden bu yana 17 milyardan fazla hasar ödemesi yaptı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL hasar ödemesi yaptı.

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

EYT’den prim borcu olanlara önemli fırsat… Bankalar para musluklarını açtı!

EYT’den emekli olmak için prim borcunu ödemesi gerekenlere önemli bir imkân getirildi. Bankalar, peş peşe açıkladı. Detaylar haberimizde…

DASK'ın açıklaması herkesi şaşırttı! İşte depremin ekonomik hasarı 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin akabinden bugüne kadar 3 milyar 351 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdi.

DASK'ın hasar ödemesi 2 milyar lirayı aştı! 326 bin 895 hasar ihbarı yapıldı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) bugün itibarıyla 2 milyar 51 milyon 353 bin 256 Türk Lirası hasar ödemesi yapıldığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

DASK'ın hasar ödemesi 1.5 milyar TL'ye ulaştı! Hasar ihbarı 314 bini geçti! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini geçerken, yapılan ödeme de 1.5 milyar TL'ye ulaştı. İşte ayrıntılar...

dask prim ödemesi ne kadar Haberi

dask prim ödemesi ne kadar

İstanbul Silivri açıklarında art arda meydana gelen 4.6 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler uzun süredir korkulan büyük İstanbul depremine ilişkin endişeleri bir kez daha gündeme getirdi. Kentsel dönüşüm konusunda hükümet önüne bir hedef koyarken, uzmanlar bina ve zemin güvenliği konusunda uyarılar yapmaya devam ediyor. 

Kuzey Anadolu fay hattın dünyanın en aktif faylarından biri ve fay hattına Marmara Denizi'ne kıyısı olan İstanbul ve civarında yaşanabilecek olası bir depremde verilebilecek maddi ve manevi kayıplar oldukça ürkütücü.

1999 yılında bu fay üzerinde meydana gelen 17 Ağustos Kocaeli ve 12 Kasım Düzce depremlerinde kentlerdeki yapıların yüzde 25’inden fazlası hasar görmüş ve 20 milyar dolar ekonomik kayıp olmuştu.

Deprem gerçeğinden yola çıkarak zorunlu deprem sigortası ve konut sigortalarının önemini görmezden gelmek mümkün değil. Peki, zorunlu deprem sigortası DASK'ın...