28 / 04 / 2024

dask sigortasının yapılmaması

dask sigortasının yapılmaması

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Peki, DASK sigortası yaptırmazsam ne olur diyorsanız işte yanıtı..

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiralanan evdeki ayıbın giderilmemesi halinde ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '7 yıldır kirada oturmaktayım. Çürük mutfak dolapları minik sinekler üretiyor. Ben her ay kiramı da düzenli ödeyen birisiyim. Mutfak dolapları demirbaş olduğuna göre tadilatının yapılmamasından dolayı kanuni haklarım nedir?' sorusunu yanıtladı.

Panora GYO yönetici sorumluluk sigortasını yeniledi!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Panora GYO yönetici sorumluluk sigortasını yeniledi.

Panora GYO yönetici sorumluluk sigortasını yayınladı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Panora GYO yönetici sorumluluk sigortasını yayınladı.

Bartın'a TOKİ köprüsü ne zaman yapılacak?

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mücahit Mekeç, Bartın'da yapılması beklenen TOKİ köprüsüyle ilgili açıklama yaptı. Mekeç, ''Artık TOKİ köprüsünün yapılmaması için mazeret kalmamıştır” diye konuştu.

Aydın'a havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İline havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Baydar sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Üçüncü nükleer santrali nereye yapılacak?

Gerekli yatırımların yapılmaması halinde İstanbul’un elektriksiz kalacağı uyarısında bulunan Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Bunun şakası yok. Kuzey Anadolu omurgasını devreye almak zorundayız” dedi.

Kentsel dönüşümde şehir planlamasının yapılmaması sorun yaratıyor!

Kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte riskli binalar yıkılarak yerine çok katlı yeni binalar yapılırken, şehir planlamasının yapılmaması beraberinde yeni sorunları da getiriyor.

Ergün Atalay: Tarım arazilerine inşaat yapılmaması için yasa çıkarılmalı!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, tarım arazilerine inşaat yapılmamasına ilişkin "20-30 sene sonra çok zorluk çekeriz. Bu konuda bir yasa çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Uğur Yüce: Ordu'da yeni imar planının yapılması şart!

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'da emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni imar planının yapılmamasından kaynaklandığını ve yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi.

DASK poliçesi nelere yapılır?

DASK, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak tanımlanıyor. Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olup; Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, DASK poliçesi nelere yapılır?

dask sigortasının yapılmaması Haberi

dask sigortasının yapılmaması

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.


DASK sigortası ile; binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


Bugün birçok mesken ve işyeri sahibi DASK sigortasını yaptırmıyor. Peki, siz de DASK sigortası yaptırmazsam ne olur, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK sigortasının yapılmaması..

DASK sigortasını yaptırmayanlar kimselere herhangi bir idari para cezası uygulanmıyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama...