07 / 05 / 2024

dask teminat tutarı

dask teminat tutarı

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

DASK'ta yeni dönem! Devlet bakın ne kadarını ödüyor!

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından DASK, bir kez daha ön plana çıkmıştır. Daha önce belirlenen en yüksek teminat tutarı olan 640 bin lira, yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 280 bin liraya çıkarılacak.

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ödenen tutarı paylaştı. DASK, sigortalılarına ödediği tazminat tutarı 25 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

DASK’ta ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı! Hasar ihbarı nasıl yapılıyor? Tazminatlar hangi bankaya yatıyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından konutları hasar gören veya yıkılan sigortalılara ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı. DASK yetkilileri 117 milyar liralık ödeme kapasitesine sahip olduklarını belirtti

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

DASK’a olan talep patladı! Peki, DASK nedir, teminat tutarı ne kadar? Hangi riskleri kapsıyor?

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri ülkemizi yeniden deprem gerçeği ile yüz yüze getirdi. Her yaşanan deprem felaketinin ardından olduğu gibi Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ürününe de ilgi arttı. İşte DASK ile ilgili merak edilen konular…

DASK'ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL'yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından DASK'a gerçekleştirilen hasarlı ya da yıkılmış konutlar için başvuru sayısı 290 bin 558 olarak gerçekleşti. DASK ödenen tazminat tutarını açıkladı...

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

dask teminat tutarı Haberi

dask teminat tutarı

Değişikliğe göre, sigorta bedelinin tespitinde, sigorta edilen meskenin yapı tarzı için belirtilen metrekare bedeli ile aynı meskenin brüt yüzölçümünün (veya yaklaşık yüzölçümünün) çarpılması sonucu bulunan tutar esas alınacak. Zorunlu deprem sigortası yapılan bir meskenin sigorta bedeli, her halde, çarpım sonucu bulunan tutardan çok olamayacak.

Buna göre, A Grubundaki çelik, betonarme karkas yapılar için sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli 450 YTL'den 490 YTL'ye, B Grubundaki yığma kagir yapılar için sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli 320 YTL'den 350 YTL'ye, C Grubundaki diğer yapılar içinse sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli 170 YTL'den...