01 / 05 / 2024

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ödenen tutarı paylaştı. DASK, sigortalılarına ödediği tazminat tutarı 25 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.



Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), 22 Mayıs itibarıyla 539.476 tane hasar ihbarı ulaştığını ve tazminat ödeme tutarının 25 milyar liraya yaklaştığını paylaştı.

DASK tarafından yapılan açıklama şöyle:

"22 Mayıs itibarıyla tarafımıza toplam 539.476 tane hasar ihbarı ulaşmıştır. Bu doğrultuda, tazminat ödeme tutarımız 25 milyar TL’ye yaklaşmıştır.

Bunun yanı sıra,

• Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarsız olduğu belirlenen ya da hasar tespiti yapılamayan,

• Hasar dosyasında evrakı tam olmayan ve tarafımıza yeni iletilen ve iletilmeye devam edilen hasar ihbarları için çalışmalarımız sürmektedir.

BDDK, depremde hasar gören iş yerlerinin yeniden faaliyete geçebilmesi için mümkün olduğunca iş yerlerinin tamirinde kullanılmasına olanak sağlanmasında fayda görüldüğünü ifade etti.

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

BDDK'DAN DEPREM BÖLGESİ İÇİN DASK TALEBİ

BDDK tarafından Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne iletilen yazıda, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen firmalar için DASK teminatlarının kullanımının öncelikle iş yerlerinin onarımında kullanılmasının önemi belirtildi.

Birliklere iletilen yazıda, depremlerin ardından diğer hususların yanında gayrimenkullerde yaşanan maddi hasarlar yüzünden vatandaşların çok ciddi maddi problemleri ve mağduriyetlerinin oluştuğu belirtilerek, yıkılan veya hasara uğrayan gayrimenkullerin bir bölümünün konut kredisinin teminatını, bir bölümünün ise müşterinin kullandığı diğer kredilerin teminatını oluşturduğunun anlaşıldığı belirtildi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön