21 / 05 / 2024

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ödenen tutarı paylaştı. DASK, sigortalılarına ödediği tazminat tutarı 25 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.



Depremde yaşanan hasara yönelik olarak DASK tarafından ilgililere ödenen tazmin tutarlarının dağıtımı ve paylaşımı konusunda yaşanan problem ve tereddütleri açıklığa kavuşturmak amacıyla Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve DASK arasında muhtelif yazışmaların gerçekleştirildiği aktarılan yazıda, şöyle denildi:

Türkiye’ye maliyeti çok yüksek olan ve etkisinin bir süre daha devam etmesi öngörülen söz konusu depremin yaralarının tüm paydaşlarla beraber üstesinden gelebilmek için ilgililerin mümkün olduğu ölçüde depremden etkilenen vatandaşlara destek olmaları mühim olacaktır.

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

Bu çerçevede, bankalara yatırılan deprem sigortası tazmin tutarlarını bankaların söz konusu müşterinin tüm alacaklarına mahsup ettiğine ilişkin Kurumumuza gelen şikayetler göz önüne alındığında, daha önce Birliğiniz aracılığıyla bankalara gönderilen SEDDK ve DASK tarafından gerçekleştirilen yazışmalar da dikkate alınarak, konunun hassasiyetle ele alınmasında yarar görülmektedir. Bunun yanı sıra, ofis ve benzeri nitelikteki iş yeri olarak kullanılan evlerin hasar ödemelerinin de söz konusu iş yerinin yeniden faaliyete geçebilmesi için kullanılması önemlidir.

Memura kira desteğinde bu kriter baz alınacak!

e-Devlet yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar bu yardımdan faydalanacak!

Elon Musk’tan uyarı: ‘Tüm mal varlıklarınızı Dogecoin'e yatırmayın!'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön