28 / 04 / 2024

Memura kira desteğinde bu kriter baz alınacak!

Memura kira desteğinde bu kriter baz alınacak!

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirde yaşayan memurlara verilecek kira desteği konusunda detaylar belli oluyor. Kira desteği konusunda baz alınacak kriter de netleşti.



AK Parti seçim beyannamesinde yer alan düzenlemeye göre memurlara kira desteği de verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, büyükşehirlerde çalışan memurların alım gücünü desteklemek için yeni bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, “Özellikle büyükşehirlerimizde bir anda artan kira fiyatlarıyla ilgili de gerekli hazırlıkları yapıyoruz. TOKİ aracılığıyla daha fazla konut üreterek, memur ve ücretlinin refah kaybına engel olarak, bu sorunu mutlaka çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuşmuştu.

Memura kira desteğinde bu kriter baz alınacak!

“KADEMELENDİRME OLABİLİR”

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin memura kira desteği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Geçinme endeksine göre kademelendirme yapılabileceğine vurgu yapan Tarkan Zengin, “Kira fiyatlarına bakılacak. Ortalama kira fiyatları ve oradaki diğer gıda fiyatları da belki değerlendirilecek. Bu geçinme endeksleri doğrultusunda, belki de belli bir kademelendirme olabilir. İstanbul, Ankara, İzmir ya da diğer farklı illerde bu zamların miktarları ve durumları değerlendirilip ona göre yaşamı kolay hale getirecek tutar belirlenir” dedi.

Kira desteğinden kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin de yararlanması öngörülüyor.

İşte detaylar...


Geri Dön