28 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.



Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilecek olan azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

Azami prim tutarı risk grubuna göre, en yüksek 869 lira, en düşük 252 lira oldu.

Sigorta tutarının tespitinde kullanılan sigorta bedeli hesabına esas metrekare tutarı da betonarme yapı tarzı için 6 bin TL, diğerleri için de 4 bin TL şeklinde belirlendi.

Söz konusu tebliğ 1 Ocak 2024 itibariyle geçerli olacak.

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

DASKLI KONUT SAYISINDA ARTIŞ

2023 yılı sigorta sektörü açısından oldukça hızlı geçerken, Enuygunsigortacom’un Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, 2023 yılına dair DASK, kasko, sağlık, trafik ve seyahat sigortalarıyla ilgili verileri tek tek açıkladı.

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen DASK ile ilgili olarak da açıklanan resmi verileri paylaşan Çiğdem Özdoğan, "DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 şeklinde iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı." diye konuştu. İşte Zorunlu Deprem Sigortası ile ilgili merak edilen oranlar...

Yaptığı açıklamada bu yıl Enuygunsigortacom üzerinden kasko adetlerinde bir önceki seneye göre yüzde 54’lük bir artış yaşandığını, kasko yaptıranların yüzde 46’lık kısmının mega kent İstanbul’da olduğunu belirten Çiğdem Özdoğan, mega kent İstanbul’dan sonra en çok kasko yaptırılan kentlerin sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli olduğunu dile getirdi.

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

DASK'TA 15 PUANLIK ARTIŞ YAŞANDI

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin de etkisiyle bu sene deprem sigortasına yönelim oldu. DASK’ta sigortalılık oranı geçtiğimiz yıl yüzde 43 iken 2023 yılında bu oran yüzde 58 oldu. Tüm Türkiye’de DASK’lı konutların yüzde 38’lik bölümü Marmara, yüzde 18’lik bölümü Ege bölgelerindeyken yüzde 2 ile en düşük sigortalı konut oranı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor.


2023'te en çok 'fahiş kira' şikayet edildi!

İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen evi sonradan kiraya veren ev sahibi 3 yıllık tazminat ödemeli!

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!


Geri Dön