06 / 05 / 2024

DASK yenileme süresi

DASK yenileme süresi

Bilindiği üzere, Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK poliçesi, yıllık olarak düzenleniyor. Bu sürenin bitiminde DASK poliçesinin yenilenmesi gerekiyor. İşte Zorunlu Deprem Sigortası DASK yenileme süresi...

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?

Ehliyet yenileme süresinin uzatıldı mı, uzatılmadı mı? bu konuya dair vatandaşların sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022?

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022? soruları gündemde yer alıyor. İşte ehliyet yenileme konusuna dair merak edilen yanıtlar!

DASK geçerlilik süresi ne kadar?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Peki, DASK geçerlilik süresi ne kadar? DASK sigortası ne zaman yenilenir?

Dask yenileme indirimi ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası’nın süresi bir yıl olarak biliniyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Peki, dask yenilemede indirim yapılıyor mu? Dask yenileme indirimi ne kadar?

İnşaat ruhsat yenileme süresi ne kadardır?

İnşaata başlamak için ilgili idarelerden alınması gerekli olan belgeye inşaat ruhsatı deniyor. Ruhsat alındıktan belli bir süre sonra inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki,inşaat ruhsat yenileme süresi ne kadardır?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. Peki, 1 Aralık'ta başvuru süresi sona erecek olan vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Torba Yasası ile tanınan vergi yapılandırmaları için başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Maketten konut satış sözleşmesini imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, maketten konut satışında teslim süresi nedir?

DASK yenileme süresi Haberi

DASK yenileme süresi

DASK yenileme süresi!

Depremden sonra meydana gelen maddi zararların kısa sürede giderilmesi için, DASK sigortası ile önceden teminat oluşturuluyor. DASK sigorta başvurusu için gerekli belgelerin temin edilerek sigorta acentasına gidilmesi yeterli oluyor.


DASK için gereken bilgi ve belgeler:

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 


Bilindiği üzere DASK, yıllık olarak düzenleniyor. Söz konusu sürenin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. DASK yenileme süresi ile ilgili öneriler Doğal Afet Sigortaları Kurumu web sitesinde şu şekilde yer alıyor:


Bu konuda bir sınırlama olmayıp vadesi biten poliçe istendiği tarihte herhangi bir cezai yaptırım...