05 / 05 / 2024

Data merkezli şirketler

Data merkezli şirketler

İnternetten sonraki ikinci sanal devrim "Big Data" ile başlayan yeni çağın aktörleri İstanbul'da düzenlenen "Smartcon Big Data Big Ideas" konferansında bir araya geldi.

Avrupa sanayisinde Çin merkezli şirket krizi

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde faaliyet gösteren Çin merkezli şirketler, Avrupa’da Çin ile ekonomik bağların koparılmasına ilişkin çağrıların ve ticari korumacılık eğilimlerinin tırmanmaya başlamasından kaygılı olduklarını bildirdi.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Öztürk Şirketler Grubu'ndan Bodrum'a 140 villalık proje!

Öztürk Ailesi, iki yılda 300 milyon dolar yatırdığı turizmdeki iddiasını artırıyor. Belek'te bir otel kuran ve iki tesisi de satın alan Öztürk Şirketler Grubu, Bodrum'da da bin 450 dönümlük arazi üzerine villa ve golf tesisi kuruyor.

Aleksi Komorosano, Ağaoğlu Şirketler Grubu'na transfer oldu!

2015 yılında yılın CIO’su (Chief Information Officer) seçilen Aleksi Komorosano, Nef Gayrimenkul’den Ağaoğlu Şirketler Grubu’na Bilgi Sistemleri & Teknolojileri Direktörü olarak transfer oldu.

Ece Şirketler Grubu'nun acı günü! Celal Ece vefat etti!

Ece Şirketler Grubu Başkanı İnşaat Mühendisi Celal Ece vefat etti. Ece Şirketler Grubu ve ailesi Celal Ece'nin vefatı üzerine taziye ilanı yayınlattı.

Rusya'da Türk vatandaşı çalıştırabilecek şirketler listesi yayınlandı!

Rusya’da 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk vatandaşı çalıştırabilecek 53 şirketin listesi yayımlandı. Rusya'nın Türk vatandaşı çalıştırabilmelerine izin verdiği şirketler arasında, Rönesans Holding, IC İçtaş ve Ant Yapı gibi şirketler bulunuyor.

Halil Avcı Şirketler Grubu, Adana'nın güven inşa eden markası oldu!

Yapı sektöründe 37 yıldır yurt içi ve yurt dışında prestijli işlere imza atan Halil Avcı Şirketler Grubu, hayata geçirdiği projelerle Adana'nın gurur duyulan markası oldu.

Data Form Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Data Form Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi, Albert Özeskiniza Yönetim Kurulu Başkanlığında 1 milyon 45 bin TL sermaye ile 4 Aralık'ta Kağıthane, Sultan Selim Mahallesi'nde kuruldu.

7 Data Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

7 Data Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi, Albert Özeskiniza Yönetim Kurulu Başkanlığında 941 bin 437 TL sermaye ile 4 Aralık'ta Kağıthane, Sultan Selim Mahallesi, Silahtaroğlu Sokak'ta kuruldu.

EMİN Şirketler Grubu Emlak 2015 Fuarı'na katıldı!

Emlak 2015 Fuarı'nın en renkli standlarından birisi de EMİN Şirketler Grubuna Stantta "Elbirliği" sistemiyle konut satışına dair bilgilendirmelerin yanısıra şirketin imzasını taşıyan Kurtköy ve Beylikdüzü'ndeki projeleri de tanıtılıyor.

Güngör Şirketler, Ottoman AVM Otel projesine imza atıyor!

Güngör Şirketler Grubu Hatay'da dev yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Grup, şimdi de Ottoman AVM Otel projesi ile Hatay ekonomisine büyük bir katkı sunmaya hazırlanıyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun yapılanma süreci netleşti!

Ağaoğlu'nda ikinci kuşak öne çıktı Son aylardaki yönetici transferleri ile dikkat çeken Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun bu stratejisinin perdesi aralandı. Grubun yapılanma süreci netlik kazandı.

Manavgat HES ihalesine hangi şirketler katılacak?

Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine katılacak şirketler belirlendi. ÖİB'den yapılan açıklamaya göre, ihaleye önyeterlilik ve teklif için şu şirketler başvurdu.

Data merkezli şirketler Haberi

Data merkezli şirketler

Türkiye'nin önde gelen bilgi teknolojisi şirketlerinden BimSA'nın da sponsorları arasında yer aldığı zirvede, BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, "Büyük Veri İle Aranızdaki Mesafe" sunumunda veri üretiminin artışındaki hıza vurgu yaparak, şirketlerin data merkezli çalışma sistemi ile dünya devi olduklarına dikkat çekti. 



BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, "Dijital ve fiziksel endüstri aynı anda ve hızla büyüyor. Sabancı Grubu şirketlerinin bugüne kadar ürettikleri toplam veri 2,5 PetaByte'a ulaştı, üretilen veri miktarı her yıl yüzde 25 artıyor. Sabancı Topluluğu şirketlerinden BimSA da 40 yıllık bilgi teknolojileri tecrübesi ile, şirketlerin dijitalleşmesine rehberlik ediyor. Veri üretimindeki artış hızı girişimcilere sıra dışı işler yaptırabildi. Artık şirketler analitik veri oluşturabilen güvenli yazılımlar sayesinde ürettikleri veriyi ürün olarak kullanabiliyorlar. Dünyanın en değerli perakendecisi "Alibaba"nın envanteri yok, dünyanın en...