15 / 05 / 2024

datça atık su artıtma tesisi terfi istasyonu yenileme

datça atık su artıtma tesisi terfi istasyonu yenileme

MUSKİ ekipleri halk sağlığı ve daha verimli arıtma gerçekleştirebilmek için Datça Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) Terfi istasyonunu yeniledi. 2008 yılında devreye alınan terfi istasyonunun yıpranması nedeniyle istasyonda incelemelerde bulundu.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Bozkurt Altyapı Atık Su Ve Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bozkurt Altyapı Atık Su Ve Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Kadri Bozkurt tarafından kuruldu.

Marmaris ve Datça'daki imara aykırı yapılar denizden denetlendi!

Marmaris ve Datça'daki kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimler denizden yapıldı, kıyı şeridinde imara aykırı olduğu tespit edilen inşaat ve iskeleler incelendi.

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Datça Kurubük Koyu'nun kiralama ihalesi iptal edilmeli!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça ilçesindeki Kurubük Koyu’nun özel kişilere kiralanma ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Datça Kurubük Koyu ihalesi 26 Ocak'ta!

Muğla Datça’nın Mesudiye Mahallesi’nde bulunan Kurubük Koyu ihaleye çıkıyor.  Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan koyun ihaleye çıkacak olması çevrecilerin tepkisine sebep oldu. 

Naturel Atık Su Arıtma Teknojileri Kurumsal Tedarik Hizm. Dan. Tic. ve San. Anonim Şirketi kuruldu!

Naturel Atık Su Arıtma Teknojileri Kurumsal Tedarik Hizm. Dan. Tic. ve San. Anonim Şirketi Elif Kurşun tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve kendi elektriğini üretecek olan Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılma tehlikesi altında!

Muğla Datça'da 2004 yılında meydana gelen deprem fırtınasından sonra, Hükümet Konağı için yıkılma riskinin bulunduğuna ilişkin rapor verilmişti. İki ayrı depremin ardından yeniden hasar görmesi, yetkilileri harekete geçirdi.

Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor!

Datça Hükümet Konağı için boşaltılma kararı verildi. Datça Hükümet Konağı yeni binanın tamamlanması beklenmeden boşaltılacak.

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki ToçoğluToçoğlu, “ Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız.” dedi.

Antalya Belek'te de atık su arıtma terfi merkezi yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ilçelere yatırımlarını sürdürüyor. Turizm kenti Antalya’nın Belek Kadriye bölgesinde atık su arıtma tesisi terfi merkezi inşaatının yapımı hızla sürüyor.

Şanlıurfa Bozova'da altyapı çalışmalarına ağırlık verildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bozova ilçesinde yaptığı alt yapı ve üst yapının yanında atık su ve içme suyu tesisleri ile ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

datça atık su artıtma tesisi terfi istasyonu yenileme Haberi

datça atık su artıtma tesisi terfi istasyonu yenileme

2008 yılında devreye alınan terli istasyonunun yıpranması nedeniyle istasyonda incelemelerde bulundu. 2 hafta boyunca gerçekleştirilen inceleme sonucu Terli istasyonunda değişmesi gereken pompalar ve taşıma klavuzları tespit edildi. 


MUSKİ Tesisler Daire Başkanlığına bağlı olan ve Datça nüfusunun %70'ine hizmet veren AAT 2 nolu terfi istasyonunda yapılan incelemelerin sonucunda pompa ve taşıma klavuzları değiştirilerek bakım onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. 


Konu hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tüm ilde daha verimli arıtma için çalıştıklarını ve bu nedenle tüm Arıtma Tesislerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Son olarak Datça AAT 2 nolu Terfi İstasyonunda gerçekleştirdikleri çalışma ile Datça'da ki atık suyun daha verimli arıtılacağını vurgulayan Ülgen " Ekiplerimiz uzun yıllardır devrede olan terfi istasyonundaki yıpranması nedeniyle yenilenmesi gereken parçaları tespit etti. Bu incelemeler sonucu...