21 / 05 / 2024

Datçada sorunlar

Datçada sorunlar

Datça'nın en önemli sorunlarından olan hastane ve öğrenci yurdu sorunu çözüme kavuşturuluyor. Datça'da yıllardır sorun olan ancak bir türlü sonuca ulaşamayan hastane ve öğrenci yurdu sorunu bitiyor.

3 yılda yüzde 54 değer kaybeden Bağdat Caddesi dernekleşti!

Kentsel dönüşümün ardından 3 senede yüzde 54 değer kaybeden Bağdat Caddesi sorunlarını aşmak için dernekleşti. Dernekleşmeyle beraber 20 milyar liraya gerileyen değerini yeniden 50 milyar liralar seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

Datça'da 2.3 milyon TL'ye satılık otel!

Muğla ili, Datça İlçesi, İskele Mahallesi Atatürk Meydanı Mevkii, 58 cilt numaralı, 5679 sayfa numaralı, 595 Ada, 15 Parselde kain, 152,20 metrekare arsa paylı dört katlı otel açık artırma usulü ile satılıyor...

Muğla Datça İskele Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla ili, Datça ilçesi, İskele Mahallesi, 165 ada, 42 numaralı parsele ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği onaylandı...

Maltepe'de imar ve planlama sorunları çözülecek!

Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Hasan Gökkaya, “Maltepe’de değişim şart” diye konuştu. Bölgede imar planı sorunlarının çözüleceğini söyleyen Gökkaya, ada bazlı dönüşüm yapılacağını vurguladı.

Bağdat Caddesi'nde dönüşüm sorunu yaşanıyor!

İki bin konutun yarım kaldığı Bağdat Caddesi'nde 100'ü aşkın  müteahhit sıkıntı yaşıyor.  Şantiyeye dönüşmüş olan bölgede, tamamlanmış konutların satışı konusunda da sorunlar yaşanıyor.

Yassıada turizme mi açılacak?

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Yassıada'da bulunan tarihi yapıların tahrip edildiği iddialarına ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Yedekçi, sorularının Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından cevaplandırılmasını talep etti..

Maltepe Sahil Ada fiyatları!

Maltepe Sahil Ada fiyatları daire tiplerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Kapıcıoğlu İnşaat imzası taşıyan proje Bağdat Caddesi'ne 7,3 kilometre mesafede inşa ediliyor.

Datça Hükümet Konağı park ve meydan olacak!

Datça'nın en önemli sorunlarının başında gelen hükümet konağı ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu hatırlatan Muğla Valisi Amir Çiçek , "İnsanlarımızın sağlıklı biçimde hizmet alabilmeleri gerekiyor" dedi

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılacak!

Datça'nın en önemli sorunlarının başında gelen hükümet konağı ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu hatırlatan Muğla Valisi Amir Çiçek, yıkılma riski bulunan Datça Hükümet Konağı'nın yıkılarak yerinin park ve meydan olacağını açıkladı.

Gebze Kirazpınar Yeni Bağdat Caddesi'nde yol çalışmalarına başlandı!

Gebze Kirazpınar Yeni Bağdat Caddesi’nde yapılacak yol çalışması ile yaşanan sorunlar çözüme kavuşacak

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Bağdat Caddesi’nde yaklaşık 30 proje çizen mimar Ahmet Erkutoğlu, Cadde’deki kentsel dönüşümün ada bazlı yapılması gerektiğine işaret ederek, “10 katlı binayı yıkıp yerine 20 katlı bina yapmakla dönüşüm olmaz” dedi.

Gebze'de ada bazlı kentsel dönüşüm hayata geçmeli!

Kentimizin batı bölgesinde faaliyet gösteren önemli iş adamlarından Nasrettin Bavaş, Gebze’de ada bazlı kentsel dönüşüm uygulanırsa yol ve park sorunları da ortadan kalkar ve Gebze yaşanabilir bir yer olur." dedi.

Bağdat Caddesi'ndeki yıkımlar devam ediyor!

Kentsel dönüşüm uygulamaları nedeni ile ortaya çıkan sorunlar gün geçtikçe artıyor. Kadıköy Bağdat Caddesi şu sıralar tam bir şantiye görünümünde. Bölgede bulunan işyerlerine ise peşi sıra yıkım kararları tebliğ ediliyor.

Datçada sorunlar Haberi

Datçada sorunlar

İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hadi Akın ve Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Başaran, Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesi yanına yapımına başlanan 24 erkek ve 24 kız öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. İnşaatı yapan yetkililerden bilgi alan Kaymakam Hamdi Üncü, "Yıllardır sorun olan öğrenci yurdu sorunu bu yurdun yapımıyla ortadan kalkacak. Maliyeti 2 milyon 47 bin 899 TL'ye mal olacak yurt 2016 yılında bitirilerek öğrencilerin konaklaması sağlanacak" dedi. 



Öğrenci yurdu inşaatmdaki incelemelerinin ardından Datça Devlet Hastanesi'ne geçen İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, burada yapımı tamamlanan 30 yatak kapasiteli yeni binayla ilgili olarak Başhekim Çağatay İnan'dan bilgi aldı. Başhekim Çağatay İnan, "Hastane 25+5 toplam 30 yatak kapasitesiyle Muğla bölgesinin en modern hastanesi niteliğinde olacak. Modern hasta odaları, muayene...