05 / 05 / 2024

Davutoğlu 3. köprü inşaatı inceleme

Davutoğlu 3. köprü inşaatı inceleme

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. Boğaz Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. Davutoğlu, köprünün bağlantı yollarıyla birlikte açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 3. köprüye tren için tarih verdi!

Yaptığı açıklamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki demiryolu bağlantısının ihalesini bu yıl gerçekleştirmesi planladıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2028 yılını işaret etti.

3. Köprü güzergahındaki ağaç kesme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. Köprü güzergahındaki bir ağaç kesme çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

3. Köprü ve bağlantı yolları birlikte açılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. Boğaz Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. Davutoğlu, köprünün bağlantı yollarıyla birlikte açılacağını söyledi.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

3. köprü inşaatıda düğün yapılacak!

Davutoğlu’nun “3. köprü açılana kadar bekar işçilerin düğünleri köprü üzerinde olacak” sözleri üzerine, bu projede çalışan 5 işçi dünya evine girmek için hazırlıklara başladı. Yüklenici firma masrafları karşılayacak, Davutoğlu da nikâh şahidi olacak.

Akçansa'dan 3.köprüye özel çimento!

İstanbul’a inşa edilen 3. köprünün betonu için asırlarca dayanacak özel bir çimento üretildi. Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “Avrupa’nın en büyük yapılarından biri olan 3. köprünün betonunu özel bir çimentodan ürettik." dedi..

Yücel Çelikbilek'ten 3. Köprü'ye ziyaret!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Çelikbilek, 3. Köprü'nün üzerinden raylı sistem geçen tek katlı asma köprü olarak dünyada ilk olduğunu vurguladı.

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

3. köprü ve kanal, Riva’yı uçuracak!

İstanbul Riva, hem yatırımcıların hem de doğal hayat yaşamak isteyenlerin tercihi. 3. köprü, Kanal Riva gibi projelerde değeri yükselen bölge, geniş yeşil alanlarıyla öne çıkıyor.

3.köprünün silüeti Ocak ayında görülecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Paşaköy’den Odayeri’ne giden 95 km’lik Kuzey Marmara Otoyolu’nun 29 Ekim 2015’te açılacağını belirtti. Elvan, 3.köprünün silüetinin Ocak ayında görüleceğini de söyledi..

3. köprü yoluna 6 ekolojik köprü kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul'da inşaatı süren 3. köprüden etkilenebilecek yaban hayvanları için çalışma başlattı. Köprünün bağlantı yolları yapılırken yaban hayvanlarının geçişini sağlamak için ekolojik köprüler inşa edilecek.

Davutoğlu 3. köprü inşaatı inceleme Haberi

Davutoğlu 3. köprü inşaatı inceleme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. köprü inşaatını havadan inceledi. Başbakan Davutoğlu, Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında yapımına edilen 3. Boğaz Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi.


Davutoğlu, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:


KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLLARI BİRLİKTE AÇILACAK

"Genişlik itibarıyla dünyanın en büyük asma köprüsü. Genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünyada birinci. Üstünden demiryolu geçen köprü olması bağlamında da bir ilk özelliği taşıyor. Benzer örneklerde görülmeyen bir hızla da yapıldı. Ülkemize, İstanbul'a güzel bir armağanı da hep beraber sunmuş olmaktan mutluluk duyuyorum. 2 ayrı açılış planladığımız bir projeydi. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre kapanıyor. Bağlantı yolları ile köprünün bu yaz birlikte açılış yapılmasına karar verdik."