17 / 05 / 2024

Daye Hatun Camii

Daye Hatun Camii

Sultan Çelebi Mehmet'in süt annesi tarafından 600 yıl önce yapılan Daye Hatun Camii, restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm çağrısı! 

Burhaniye Şehriban Hatun Camii'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhaniye sakinlerine kentsel dönüşüm için çağrıda bulundu.

Ankara'da inşaatta duvar yıkıldı! 1 yaralı!

Ankara'da Melike Hatun Camii'nin alt katında inşa edilen yer altı çarşısında iş yerinin duvarı yıkıldı. Olay sonucunda 1 işçi yaralandı.

Manavgat Zekiye Öz Hatun Cami açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgatlı işadamı Mehmet Çelebi Öz’ün hayırları ile inşa ettirilen ve annesinin ismini verdiği Zekiye Öz Hatun Camii’nin açılışını yaptı.

Pendik Amine Hatun Cami tamamlandı!

Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Amine Hatun Camii’nin inşaatı tamamlandı, caminin yakında hizmete açılması planlanıyor.

Bursa Beşevler Hafize Hatun Camii yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından avlu zemini yenilenen, çevre düzenlemesi yapılan Beşevler Hafize Hatun Camii, yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Eyüp Arakiyeci Caferağa Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Eyüp'teki Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkeleri ve restorasyon çalışmasıyla Zal Mahmud Paşa Camii'nin ardından Arakiyeci Caferağa Camii'nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.

600 yıllık Daye Hatun Camii hizmete açıldı!

Sultan Çelebi Mehmet'in süt annesi tarafından 600 yıl önce yapılan Daye Hatun Camii, restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.

Bursa'da 600 yıllık cami hizmete açıldı!

Bursa’da Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi Daye Hatun tarafından 600 yıl önce yaptırılan cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

Hakkari Lale Hatun Camii inşaatı ne durumda?

Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani, cami ve Kur’an kursu inşaatında incelemelerde bulundu. Lale Hatun Camii ve Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Halime Hatun Külliyesi restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Halime Hatun Camii ’nin ardından Halime Hatun Külliyesi’nde de incelemelerde bulundu. Ergün külliyenin restorasyonunun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılabileceklerini söyledi.

Beykoz Canfeda Hatun Camii restore ediliyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başlatılan çalışmayla mabedin daha nice yıllar ayakta kalacağını ve ilçedeki ecdat yadigârı bir eseri daha geleceğe ulaştırmanın kıvancını yaşadıklarını belirtti.

Büyükçekmece Nene Hatun Camii'nin temeli atıldı!

Büyükçekmece Belediyesi'nin Çayırlar Mevkii'nde bin 200 kişilik Nene Hatun Camii'nin temelini attı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, cami projesinin Suudi Arabistanlı Kirazlı Hoca'ya ait olduğunu belirtti..

Tarihi Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bütün izleri ortadan kaldırılan Gazi Baba Türbesi ile sadece bir duvarı günümüze ulaşan tarihi Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilk günkü ihtişamına yeniden kavuştu.

Daye Hatun Camii Haberi

Daye Hatun Camii

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, restorasyon ile Tayakadın Mahallesi'ndeki 1421 yılında yaptırılan camiye, şadırvan, abdestlik ve tuvalet gibi sosyal müştemilat kazandırıldı. Yaklaşık 1,5 milyon liralık yatırım yapılarak kamulaştırma, restorasyon ve çevre düzenlemesiyle ihtişamlı bir görünüm kazanan cami, törenle ibadete açıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, yok olmaya yüz tutmuş ya da yılların yorgunluğunu üzerinde taşıyan ecdat emanetlerini bir bir ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyledi.


Ecdat emaneti


Altepe, çocukluğunun geçtiği Haşim İşcan Caddesi'nin kenarında bulunan Daye Hatun Camii'nin de önemli bir ecdat emaneti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hemen caminin yanındaki özel mülkiyetteki binanın kamulaştırma ve yıkımla başlattığımız çalışmalar sonucunda, eskiden sokak arasında kaybolan cami artık ihtişamlı görüntüsüyle bölgeye değer katan bir eser haline geldi. Müştemilat binaları, şadırvanı ve sosyal...