24 / 05 / 2024

dedaş ücretsiz sayaç

dedaş ücretsiz sayaç

Siirt Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), düzenlediği sayaç kampanyası ile 31 Aralık 2013 tarihine kadar başvuruda bulunan tüketicilerinin sayaçlarını ücretsiz değiştirme kararı aldığını duyurdu....

Kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Bakan Dönmez resmen açıkladı!

Doğalgaz faturaları bu ay itibariyle ücretsiz olacak. Peki kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıkladı.

O ay kimse doğalgaz faturası ödemeyecek! Ödenecek toplam tutar sıfır! İşte doğalgazın ücretsiz olacağı tam tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı. Gelen açıklamalar sonrasında vatandaşlar ''Doğalgaz hangi ay ücretsiz? Kartlı sayaçlar da ücretsiz olacak mı?'' sorularının yanıtını merak edip araştırıyor...

Antalya Döşemealtı'na ücretsiz 3 tip ev projesi!

Döşemealtı Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek köy tüzel kişiliği kanunla kaldırılıp mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayanlara ücretsiz tip ev projesi vermeye başladı.

Döşemealtı Belediyesi'nden köyde yaşayanlara ücretsiz tip ev!

Döşemealtı Belediyesinin ücretsiz verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacak...

Döşemealtı'nda ücretsiz tip ev projesi veriliyor!

Antalya Döşemealtı Belediyesi köy tüzel kişiliği kanunla kaldırılıp mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayanlara ücretsiz tip ev projesi vermeye başladı. Vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacağına dikkat çekildi.

Akıllı sayaç tarifeleri ile ucuz elektrik kullanımı!

Eve akıllı sayaç taktırarak, elektrik tasarrufu yapmak mümkün olabiliyor. Akıllı sayaç tarifesi için ise Elektrik Dağıtım Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Peki, Akıllı sayaç tarifeleri ile ucuz elektrik kullanımı nasıl olur?

Elektronik sayaç nedir?

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

Elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

Ölçü ve Ayar Kanunu ve bu kanuna dayalı ikincil mevzuat gereğince elektrik tüketimini ölçen sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

Sayaç okuma bedeli nedir?

Sayaç okuma bedeli sayaç okuma maliyetlerini yansıtan ve Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği kapsamında belirlenen sayaç okuma bedeli nedir? Sayaç okuma bedeli ne kadar?

Doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir?

İstanbul'da konumu ve ulaşım durumu itibariyle diğer ilçelerden farklılık arz eden Adalar ve Şile ilçelerinde ön ödemeli sayaç kullanılıyor. Peki, doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir? Ön ödemeli sayaç nasıl kullanılır?

DEDAŞ borçları yapılandırılacak!

Başbakan Yardımcısı Arınç, DEDAŞ'a olan elektrik borçlarıyla ilgili, "İyi niyetle ödeme yapmak isteyen bütün vatandaşlarımıza yardımcı olunacak. Borç yapılandırması yapılacak" dedi. İşte Bülent Arınç'ın açıklamaları...

DEDAŞ Güneydoğu’da elektriği kesti, kriz çıktı!

Güneydoğu’da belediyelerin köy içme sularına ait elektrik borcu 260 milyonTL’ye ulaştı. DEDAŞ, binlerce köyün içme suyu elektriğini kesti. Belediyeler de DEDAŞ binalarını mühürleyerek karşılık verdi.

İSPARK acil servislerde ücretsiz vale hizmeti verecek!

İstanbul Otopark İşletmeleri'nce (İSPARK) hayata geçirilen projeyle hastanelerin acil servislerine araçlarıyla gelen hasta ve yakınlarına ücretsiz vale hizmeti verilecek. Projeyle hastane işlemlerinin zaman kaybedilmeden yapılabilmesi hedefleniyor.

dedaş ücretsiz sayaç Haberi

dedaş ücretsiz sayaç


Konu ile ilgili olarak Siirt DEDAŞ Medya İletişim Danışmanı Atilla Korkmaz, 31 Aralık 2013 tarihine kadar geçerli olacak kampanyada, eski sayaçlarını yenisi ile değiştirmek isteyenlere ücretsiz yenileme sağlayacağını duyurdu.


Kampanyaya başvuran vatandaşların, herhangi bir idari ve hukuki takiple karşılaşmadan sayaçlarını değiştirebileceğini belirten DEDAŞ Müdürlüğü yetkilileri, “Sözleşme affı boyutu da düşünüldüğünde Türkiye'deki en geniş kapsamlı sayaç değiştirme kampanyasına başlattık. Sayaçlarını değiştirmek üzere başvurarak kampanyadan faydalanmak isteyen abonelerin, böylesi bir idari ve hukuki müeyyide ile karşılaşmayacaklar. Özellikle köylerde bu sorun yaygındır. Sayaçların genelde evlerin içinde olduğu göz önünde bulundurularak, bu sayaçların evlerin dışına kurulmasını ücretsiz olarak kurum yapmaktadır. Böylece sayaçları okuma işlemi sırasında hane halkına hiç bir rahatsızlık vermeden işlem gerçekleştirilebilir.” dedi.


Yetkililer, sayaç kampanyasını duyan tüketicilerin şimdiden kendilerine başvurduklarını, bu durumdan fazlasıyla...