29 / 04 / 2024

define arama şartları nelerdir

define arama şartları nelerdir

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor. Peki yönetmeliğe göre, define arama şartları nelerdir?

Yapı kullanma izninin şartları!

Yapı kullanma izni yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Yapı kullanma izni almanın bazı şartları bulunuyor. İşte, Yapı kullanma izninin şartları!

Emlak vergileri affı şartları!

Emlak vergi borcunu ödemeyen mükelleflere 2014 Eylül ayında Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile af getirildi. İşte emlak vergileri affı şartları..

Site yönetiminden blok yönetimine geçiş şartları!

Apartman ve site yönetimlerinin nasıl olması gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Site yönetiminden blok yönetimine nasıl geçilir? Site yönetiminden blok yönetimine geçiş şartları nelerdir?

Emlak vergisinden muafiyet şartları!

Sıfır oranlı emlak vergisi olarak nitelendirilen uygulamaya göre, muafiyet şartlarını taşıyan kimseler, bağlı oldukları belediyeye verecekleri bir beyanname ile vergiden muaf oluyor. İşte emlak vergisinden muafiyet şartları..

Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014!

6552 sayılı Torba Yasasının Eylül 2014 'te yürürlüğe giren maddeleri gereğince emlak ve çevre temizlik vergilerinde yapılandırma yapılabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları 2014..

Emlak vergisinde af 2014 şartları!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, emlak vergisinde af 2014 şartları nelerdir?

Parsel tevhid şartları nelerdir?

Parsel tevhid (birleştirme) işleminin yapılabilmesi için tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gibi bazı şartlar bulunuyor. Peki, parsel tevhid şartları nelerdir? İşte, parsel tevhid şartları!

Arazi ifraz şartları!

Arazi ifraz işlemi; tek bir parseli birden fazla parsele ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Arazi ifraz işlemi yapılabilmesi için bazı şartlar bulunuyor. İşte, arazi ifraz şartları!

Sit alanında define arama izni!

Sit alanında define aramak isteyenlere define arama izni verilir mi? Define arama izni nasıl alınır? İşte 863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Emlak vergisi borcuna af şartları!

2014 yılının Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası dahilinde emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçlarına af getirildi. İşte emlak vergisi borcuna af şartları..

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları!

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları nelerdir? İşte 2005 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik esasları..

Konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları!

Alınan Yargıtay Kararları gereğince konut kredilerinde tüketicilerden alınan masraflar arasında bulunan konut kredisi dosya masrafı iade edilebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları...

Sayfiye'de herkese uygun ödeme şartları!

Esnek ödeme planlarıyla dikkat çeken proje kısa sürede başarılı bir satış grafiği yakaladı. Orman manzaralı “Sayfiye” her keseye uygun ödeme şartlarıyla cezbediyor.Sayfiye'de herkese uygun ödeme şartları bulunuyor.

define arama şartları nelerdir Haberi

define arama şartları nelerdir

Define arama şartları!

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor.


Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amire bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilmesi gerekiyor. Ayrıca; define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildiriliyor. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskun, gayrimeskun, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanması gerekiyor.


Ayrıca, define iznin verilmesi için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Peki, define arama şartları nelerdir?


-Define aranacak sahanın yetkili teknik elemana çizdirilmiş, İl Bayındırlık Müdürlüğünce tasdikli, 1/500 ölçekli tasviye münhanili haritası veya krokisi,


-Krokisi çıkarılamayacak ev ve bunun gibi yerler için ise ada, parsel ve çap numarasını belirten...