08 / 05 / 2024

Define aramak istiyorum

Define aramak istiyorum

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor. Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Define kazısı nasıl yapılır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilebiliyor. Peki, define aramak isteyenler ne yapmalı? Define kazısı nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

'Almanya'da ev almak istiyorum' diyenler dikkat!

Ülkemizde bazı insanlar ev almak için genellikle yurt dışını tercih ediyor. Ancak yurt dışından ev almak için bazı prosedürler gerekiyor. Peki Almanya'da ev almak istiyorum diyenler için gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Hindistan'da lotoyu kazanıp arazi aldı, arazide define buldu!

Hindistan'da geçtiğimiz yıl lotoyu kazanıp Kerala eyaletindeki Kilimanoor’da arazi satın alan bir adam satın aldığı arazide define buldu.

Define avcıları 670 yıllık camiyi kullanılamaz hale getirdi! 

Kocaeli'de define avcılarının tahribatı sonucu, 670 yıllık cami kullanılamaz hale geldi.

Mustafa Sarıgül: Şişli'ye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmak istiyorum!

DSP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül Habertürk'te soruları yanıtladı. Sarıgül 'manşet projem' diye nitelendirdiği planını şöyle açıkladı; ''Şişli'ye özellikle çok önemli kadın doğum ve çocuk hastanesi kazandırmak istiyorum'' dedi. 

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Konut alıcısını yanlış yerde aramak!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Direktörü Soner Keleş "Konut alıcısını yanlış yerde aramak" konusu ile ilgili bir değerlendirme yazı kaleme aldı. 

Define Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Define Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Abdulkadir Bulut ve Naim Kayacan imzasıyla kuruldu.

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanız üzerinde konut binası inşa etmek istediğinizi ancak ne yapacağınızı bilmediğinizi düşünelim. "Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Peki kiracılar sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsama nasıl ev yapabilirim?

Bir arsanız olduğunu ve "Arsama ev yapmak istiyorum." dediğinizi düşünelim. Evi kendiniz yapmaya karar verdiyseniz ve "Arsama nasıl ev yapabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

İşte İstanbul'un en sıradışı evleri!

Ne Boğaz’ı onlarsız ne de onları Boğaz’sız düşünebilirsiniz. İstanbul yalılarının mimari güzellikleri bir yana, her birinin bambaşka bir hikâyesi var. Bugün size İstanbul’un sıradışı evlerini ve onların geçmişini anlatmak istiyorum.

Define aramak istiyorum Haberi

Define aramak istiyorum

Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor.


2863 sayılı Kanun'un 6 ve 50 nci maddeleriyle, Medeni Kanun'un 696 ve 697 nci maddeleri uyarınca hazırlanan Define Yönetmeliği kapsamında define arama esaslarına ilişkin hükümlere yer veriliyor.


Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amire bir dilekçe ile müracaat ederler.


Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskûn, gayrimeskûn, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanır.


Define arama şartları..

Define arama koşulları ilgili mevzuatta şu şekilde tespit ediliyor; Türkiye...