09 / 05 / 2024

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız işte yanıtı..



Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Türkiye’ deki herhangi bir tapu dairesine giderek  gerekli işlemler yapılabiliyor. 


Kayıp tapuyu yeniden çıkarmak için sadece taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine gidilmesi gerekmiyor.  En yakın tapu dairesine nüfus cüzdanı ile müracaat etmek yeterli oluyor. Tapu senedini sahibi dışında bir kimse tarafından çıkarttırılamıyor. 


Taşınmazın sahibinin vefat ettiği durumlarda ise mirasçıları mirasçılık belgesi getirmek veya nüfus kayıtlarından mirasçıları olduğu anlaşılmak kaydıyla yeni tapu senedi çıkartabilir.


Taşınmazın mahallesini, köyünü ada veya parsel numarasını bilmeye dahi gerek kalmadan isme ve T.C kimlik numarasına göre bilgisayar bu aramayı yapıyor ve taşınmazın yeri kolaylıkla bulunuyor.


Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım:


İlgili Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi veya yetki alanı dışı işlemler kapsamında talebin karşılanması mümkün oluyor.


492 sayılı Harçlar Kanunun 4 sayılı tarifesinin 17. pozisyonunca harç tahsil edilmektedir. 6544 sayılı Kanuna ekli tarifeye göre döner sermaye ücreti tahsil ediliyor.


Yetki alanı dışı işlemlerde döner sermaye ücreti iki katı tahsil ediliyor.


Tapu sıkça sorulan sorular!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön