20 / 05 / 2024

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Tapumu kaybettim yenisi için ne kadar ücret öderim?

Tapu kaybetmek, önemli bir meseledir ve kısa sürede halledilmesi gerekir. Bunun için ilgili yerlere müraacat etmek ve belirli bir ücret ödemek gerekir. Peki, tapu kaybedilince nereye başvurulur ve ne kadar ödenmesi gerekir? İşte 2023 yılında kaybolan tapu belgesinin yenisini çıkarma bedeli...

Tapumu kaybedersem ne olur? Evin tapusunu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu önemli resmi bir belgedir. Tapular kişilerin üzerinde olan mal varlığını simgeler. Bu yüzden de vatandaşlar, tapumu kaybedersem ne olur? sorusunu sıklıkla sormaktadır. İşte detaylar!

Tapumu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu, resmi bir belgedir. Bu belge, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu bir kişi ya da kişilerin üzerinde olan malları gösterir. Her gayrimenkule ait bir tapu belgesi bulunur. Peki Tapumu kaybedilir ise ne yapılmalıdır?

Altın yatırımcıları gardınızı alın! İslam Memiş bile yanıldı, 'kaybettim' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve "Gram altın 1000 liranın altına düşmez" diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 'kaybettim' açıklaması geldi. İşte detaylar...

İslam Memiş 'iddiayı kaybettim' dedi, altında düşüş için tarih verdi!

Gram altın 1000 liranın altına düşmez" diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 'kaybettim' açıklaması geldi.

Hayırsever iş adamı mezun olduğu okulun yerine yenisini yapacak!

Hayırsever iş adamı Mehmet Cansız, doğup büyüdüğü ilçede mezun olduğu okulun yerine yenisini inşa ettirecek.

Baykonut eski evini getir yenisini götür kampanyası başlattı!

Sakarya'da değişimin öncüsü olan Baykonut A.Ş., "Eski evini getir yenisini götür" kampanyasına başladı. Kampanyalarda takas edilmek istenen eski evlerin ekspertiz değeri hesaplanacak.

Essenora takas kampanyası 2017! Eski evini getir yenisini al!

İstanbul Avrupa Yakası Gaziosmanpaşa Küçükköy'de konumlandırılan Essenora projesinde "Eski evini getir yenisini al" kampanyası sunuluyor. İşte Essenora takas kampanyası 2017 detayları...

Kentsel dönüşüm sadece bir yapıyı yıkıp yenisini yapmak değildir!

CHP Milletvekili ve Mimar Gülay Yedekçi, " Kentsel dönüşümün bu kadar rant- para kazanmak odaklı olmasının sebebi, kentsel dönüşümü sadece bir yapıyı yıkıp yenisini yapmak olarak düşünmelerinden kaynaklanıyor." diyor.

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Su faturasını kaybettim nasıl öderim?

Su faturası, yetkili fatura ödeme merkezlerinden, PTT'den ödenebiliyor. Peki, henüz ödemediğiniz su faturasını kaybettiğinizi düşünelim. Bu durumda, su faturasını kaybettim nasıl öderim diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?

Ev ya da işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak kira kontratını kaybettiğinizi farz edelim. Bu durumda "Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Veraset ilamını kaybettim nasıl çıkarabilirim?

Yasal mirasçıların kimler olduğunu ve mirastaki payları veraset ilamında görülebiliyor. Daha önceden veraset ilamı çıkarttığınızı ancak bu ilamı kaybettiğinizi düşünelim. "Veraset ilamını kaybettim nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum Haberi

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Türkiye’ deki herhangi bir tapu dairesine giderek  gerekli işlemler yapılabiliyor. 


Kayıp tapuyu yeniden çıkarmak için sadece taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine gidilmesi gerekmiyor.  En yakın tapu dairesine nüfus cüzdanı ile müracaat etmek yeterli oluyor. Tapu senedini sahibi dışında bir kimse tarafından çıkarttırılamıyor. 


Taşınmazın sahibinin vefat ettiği durumlarda ise mirasçıları mirasçılık belgesi getirmek veya nüfus kayıtlarından mirasçıları olduğu anlaşılmak kaydıyla yeni tapu senedi çıkartabilir.


Taşınmazın mahallesini, köyünü ada veya parsel numarasını bilmeye dahi gerek kalmadan isme ve T.C kimlik numarasına göre bilgisayar bu aramayı yapıyor ve taşınmazın yeri kolaylıkla bulunuyor.


Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım:


İlgili Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi...