20 / 05 / 2024

kaybolan tapuyu çıkartmak

kaybolan tapuyu çıkartmak

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

OSB'de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik'te değişikliğe gidildi, bu şartları taşıyan tapuyu aşabilecek. İşte detaylar...

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!

Ev almayı düşünenler aman dikkat! Tapuyu dikkatlice incelemeden sakın bunu yapmayın!

Her ailenin en önemli amaçlarından bir tanesi de konut sahibi olmak. Fakat konut satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar yer alıyor. İşte ev almak isteyenleri yakından ilgilendiren o detaylar...

Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahipleri, kiracılarını çıkartmak istediklerinde birtakım nedenlere başvurabilirler. Onlardan biri de “Ben oturacağım” demeleridir. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!

Ev sahiplerinden yeni oyunlar! Kiracıları evden çıkartmak için buna da başvurdular!

Ev sahipleri, evlerini daha yüksek bir fiyata kiralamak için yeni bir yola başvurdular. İşte detaylar!

Kaybolan tapu nereden çıkarılır? Tapu belgesi olmadan satış yapılabilir mi?

Tapusu olan ve bu resmi belgenin kayıp edilmesi durumunda neler yapılmaktadır? Peki bu tapu belgesi nasıl bir öneme sahiptir. İşte tüm bu merak edilenlerin yanıtları!

Babamın üzerine olan tapuyu nasıl alabilirim? Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi?

Miras konusunda kişilerin kafalarını kurcalayan bazı önemli detaylar vardır. İşte miras konusunda vatandaşlar tarafından araştırılan detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Ortak miraslı ev nasıl satılır?

Miras, konusu birçok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Özellikle alım ve satım işlemleri ile devir işlemlerinde. İşte bu ve benzeri konularda araştırılan ayrıntılar!

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Tapuda sahtecilik nasıl yapılır?

Tapu sahibi olan kişiler bazı durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilir. Örneğin kaybolan tapu belgelerine nasıl ulaşabilecekleri hususunda. İşte buna ve benzeri hallerde yapılacaklar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl tek tapuya dönüşür? Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu sahiplerinin neredeyse tamamına yakını ellerindeki tapuyu nasıl tek tapuya çevireceklerini araştırıyor. İşte bu konuda sorulan sorular!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

kaybolan tapuyu çıkartmak Haberi

kaybolan tapuyu çıkartmak

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Türkiye’ deki herhangi bir tapu dairesine giderek  gerekli işlemler yapılabiliyor. 


Kayıp tapuyu yeniden çıkarmak için sadece taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine gidilmesi gerekmiyor.  En yakın tapu dairesine nüfus cüzdanı ile müracaat etmek yeterli oluyor. Tapu senedini sahibi dışında bir kimse tarafından çıkarttırılamıyor. 


Taşınmazın sahibinin vefat ettiği durumlarda ise mirasçıları mirasçılık belgesi getirmek veya nüfus kayıtlarından mirasçıları olduğu anlaşılmak kaydıyla yeni tapu senedi çıkartabilir.


Taşınmazın mahallesini, köyünü ada veya parsel numarasını bilmeye dahi gerek kalmadan isme ve T.C kimlik numarasına göre bilgisayar bu aramayı yapıyor ve taşınmazın yeri kolaylıkla bulunuyor.


Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım:


İlgili Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi...