09 / 05 / 2024

define kazı ruhsatı

define kazı ruhsatı

Define çıkartma izni alma hususu ile ilgili yasal esaslar 27 Ocak 1984 tarihinde 18294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Define arama yönetmeliğine göre define çıkartma izni nasıl alınır? İşte yanıtı...

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Eskişehir Odunpazarı'nda 20 günde inşaat ruhsatı verilebilir!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt belediyenin, işlemlerini doğru şekilde yaparak başvuruya gelenlere yirmi günde inşaat ruhsatı verebileceğini söyledi...

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.

Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor. Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

İksa ruhsatı nedir?

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor. Peki, iksa ruhsatı nedir? Nasıl alınır?

İnşaat kazı ruhsatı nasıl alınır?

Müteahhitle yapılan "müteahhit sözleşmesi" sonrasında müteahhitin sorumlulukları arasında inşaat kazı ruhsatının da alınması yer alıyor. Peki, inşaat kazı ruhsatı nasıl alınır? Kazı ruhsatı nereden alınır?

Yozgat'ta define kazısında Roma dönemine ait mozaikler bulundu!

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbiş: "Mozaiklerle ilgili koruma kuruluna müracaat edeceğiz. Bölgenin sit alanına dahil edilmesi için elimizden gelen çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

Define kazısı nasıl yapılır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilebiliyor. Peki, define aramak isteyenler ne yapmalı? Define kazısı nasıl yapılır?

Rize'nin ortasında define kazısı!

Rize'nin en işlek caddelerinden Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatarak iş makinesiyle define arayan Orhan Eskiçırak, umduğunu bulamadı. Altın heykeller ve tablolardan oluştuğu iddia edilen define bulunamayınca, kazı sonlandırıldı.

Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe'yi MIPIM Fuarı'nda tanıtacak!

Fikirtepe'de Gülsa İnşaat ile birlikte 1.100 konutluk Yenitepe Kadıköy projesinin yapımını sürdüren Nuhoğlu, kazı ruhsatını alarak inşaatına başladığı projede ön talepleri toplamaya başladı...

Define arama ruhsatı!

Define araması, define aranacak yere en yalcın müzeden görevlendirilecek ihtisas elemanı başkanlığında yapılıyor. Define araması için ayrıca ruhsat alınması gerekiyor. İşte define arama ruhsatı örneği...

Bursa Orhangazi'de tarihi eser için kazı çalışmaları devam ediyor!

Kazılarda define bulunursa yarısı devlete, diğer yarısı da yer sahibine verilecek. Kazılar sırasında eski esere rastlanması halinde yer sahibi devre dışı kalacak ve kazı Anıtlar Kurulu tarafından sürdürülüp, eski eserler devlet hazinesine alınacak...

Manisa Saruhan'da 1. derece arkeolojik sit alanında define kazısı yapıldı!

Manisa'nın Saruhan'da birinci derece arkeolojik sit alanı içinde kalan zeytin tarlasında define araması yapıldı...

define kazı ruhsatı Haberi

define kazı ruhsatı

Define çıkartma izni nasıl alınır?

Define çıkartma izni alma hususu ile ilgili yasal hususlar 27 Ocak 1984 tarihinde 18294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanadı. Yayımlanan yönetmelik hususlarına göre, define aramak isteyenler, define arayacak kimselerin yerin bağlı olduğu mülki amire bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.


Yazılacak dilekçede arama maksadı açıkça belirtiliyor ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskun, gayrimeskun, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanıyor.


Yönetmeliğe göre, define aranacak yer 100 m2yi geçemiyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor.


Define kazısı nasıl yapılır?

Müze Müdürlüğünce, müracaat uygun bulunduğu takdide define arama ruhsatı veriliyor. 


Ruhsatname bir yıl sürelidir. Define araması aralıksız en çok bir ay devam eder....