18 / 01 / 2025

Değer artış kazancından tapu harcı düşülür mü

Değer artış kazancından tapu harcı düşülür mü

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan malların iktisap tarihinden itibaren beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı oluyor. Peki, taşınmaz satışlarında değer artış kazancından tapu harcı düşülür mü?

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor?

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi Temmuz ayından itibaren başlıyor. 1 Temmuz'da başlayacak Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir taşınmaz malın satışından elde edilen gelirler belli koşullarda vergilendirilerek iki taksitte ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bir sonraki sene kazancın istisna sınırından yüksek olması halinde vergi ödeniyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017 örneği..

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016..

Değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart 2016 tarihinde sona erecek değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyanı için son 2 hafta!

Değer artış kazancı vergisi, bir taşınmazın satın alındıktan sonra değeri artmış bir şekilde 5 sene içinde satılması halinde ödeniyor. Değer artış kazancı beyanı için son 2 hafta bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 15 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı da yer alıyor. Bu vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 15 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi ne zamana kadar verilir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı da yer alıyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Peki, değer artış kazancı beyannamesi ne zamana kadar verilir?

Değer artış kazancından tapu harcı düşülür mü Haberi

Değer artış kazancından tapu harcı düşülür mü

Değer artış kazancından tapu harcı düşülür mü?

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan malların iktisap tarihinden itibaren beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı oluyor. Söz konusu mal ve haklar şu şekilde sıralanıyor:


-Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı, 

- Voli mahalleri ve dalyanlar, 

- Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar, 

- Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları. 


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı olup; İstisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname verilmesi gerekiyor. 


Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan değer artış kazancının 2013 yılı için 9.400 Türk Lirası...