02 / 05 / 2024

değerleme raporu örneği

değerleme raporu örneği

Gayrimenkul değerleme raporu konut kredisi kullanımında zorunlu olarak gerçekleştirilen adımlardan birisi olarak biliniyor. Peki, değerleme raporu nasıl hazırlanır?

Gayrimenkul değerleme raporu nedir?

Bir gayrimenkulün değer tespiti için değerleme uzmanlarının, taşınmazın değerinin etkileyen tüm faktörleri analiz etmeleri gerekiyor. Peki, gayrimenkul değerleme raporu nedir?

İş GYO Kanyon AVM kira değerleme raporu yayınlandı!

İş GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 303 pafta, 1946 ada, 136 parseldeki yer alan bağımsız bölümlere ilişkin kira değerleme raporu yayınlandı.

İş GYO Kanyon AVM 2020 yıl sonu değerleme raporu!

İş GYO'nun İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 303 pafta, 1946 ada, 136 parsele ilişkin değerleme raporu yayınlandı. 

Vakıf GYO Fatih İş Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İstanbul ili Fatih ilçesinde konumlu iş merkezine ait 2020 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Alarko GYO Şişhane DİM İş Merkezi ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Şişhane DİM İş Merkezi için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Etiler Alkent AVM 39 dükkan için ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Etiler Alkent AVM 39 dükkan için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Avrasya GYO Şişli Metrocity C Blok değerleme raporu revize edildi!

Avrasya GYO İstanbul İli, Şişli İlçesi, Büyükdere Cad.Metrocity C Blok 186 nolu bağımsız bölüm yılsonu değerleme raporu revizesini yayınladı.

Avrasya GYO Şişli Metrocity A Blok değerleme raporu revize edildi!

Avrasya GYO İstanbul İli, Şişli İlçesi, Büyükdere Cad.Metrocity A Blok 187 nolu bağımsız bölüm yılsonu değerleme raporu revizesini yayınladı.

Başkent Emlak Konutları 2. Etap değerleme raporu 2019!

Emlak Konut GYO tarafından Başkent Emlak Konutları 2. Etap projesi için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı...

Yalı Ataköy 22 numaralı apart ünite değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Yalı Ataköy Projesi kapsamında bir adet bağımsız ünite için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Gebze Emlak Konutları 3-1 ticari ünite değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gebze Emlak Konutları 3-1 projesinde yer alan ticari üniteler için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayınladı...

Bomonti Queen Central Park değerleme raporu 2019!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Bomonti Queen Central Park projesinin bulunduğu İstanbul ili, Şişli İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 994 ada 57 parsel ile 994 Ada 54-55-56 parsellere ait değerleme raporu yayınlandı...

Başkent Emlak Konutları 1. Etap değerleme raporu 2019!

Emlak Konut Başkent Emlak Konutları 1. Etap projesi kapsamında yer alan bağımsız bölümler için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Gebze Emlak Konutları 3-1 değerleme raporu 2019!

Emlak Konut Gebze Emlak Konutları 3-1 projesi kapsamında yer alan bağımsız bölümler için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

değerleme raporu örneği Haberi

değerleme raporu örneği

Değerleme raporu nasıl hazırlanır?

İpotek tesisi gerçekleşecek olan gayrimenkulün eksper adı verilen uzman kişiler tarafından taşınmaz bilgilerinin, takyidatların, yaş ve konum gibi özelliklerinin belirtildiği ve taşınmazın değerinin belirlenmesini sağlayan ve yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan rapora değerleme raporu deniyor. 


Değerleme raporu kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Banka bu rapora göre taşınmazın krediye uygun olup olmadığı, hangi miktarda kredi kullandırılabileceğini belirliyor.


Gayrimenkul değerleme raporu konut kredisi kullanımında zorunlu olarak gerçekleştirilen adımlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.  Konut kredisini verecek olan banka ekspertiz raporu incelemeleri ile müşterisinin konut kredisi alıp alamayacağını belirliyor. Peki, değerleme raporu nasıl hazırlanır?


Konutun değer tespitini yapan ekspertiz gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor. Daha sonra ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlar olup...