02 / 05 / 2024

Değişik Yönleriyle Turizm Sektörü Konferansı muğla

Değişik Yönleriyle Turizm Sektörü Konferansı muğla

Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, ülkelere göre turizm harcamalarında Çin'in ilk sırada geldiğini belirterek, "Stratejik olarak turizmde Çin'e yönelmemiz gerekiyor" dedi.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...

Asgari ücrette 2024 Ocak zammı değişti! Yüzde 45 zamla 16 bin 500 TL olacak! Milyonlara son dakika şoku!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü olacak şekilde değiştirirken, asgari ücrette de zam hesabı değişti. Peki Ocak 2024 zamlı asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni ekonomi yönetimi ile piyasa tahminleri de değişti! Yıl sonu dolar, faiz hangi seviyelere gelecek? İşte tahminler...

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından piyasada değişim rüzgarları esiyor. Ekonomi kadrolarında da değişim beklenirken, önümüzdeki günlerde uzmanlar dolar ve faizlere ilişkin de dengelerin değişebileceğine işaret ediyor.

İmar Yönetmeliği'nde son dakika! Tek tek değişiyor: Bitişik yapılara, çıkmalara, zemin dükkanlarına düzenleme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişikliğe hazırlandığı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Paraya para demeyeceksiniz! Su akarken testiyi doldurun!  

Bankalar aracılığı ile uygulanan değişik yöntemler bulunurken faiz ödemesi için de mevduat hesabı tercih ediliyor. Kısa vadeli yatırım olarak bilinen 32 günlük mevduat hesabı uzun vade ve yüksek faiz seviyeleri ile insanların ilgisini çekiyor. Bankaların mevduatlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Altında dengeler değişti! Altın Kahini İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Canınız yanacak

Altın fiyatlarında bu hafta dengeler değişti. Yükselişe geçen altın bugün düşmeye başladı. Altın Kahini İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Canınız yanacak...

Emekli promosyon yarışı kızışırken, şimdi de işçi promosyonu çıktı! 35 bin TL veriyorlar

Emekli vatandaşlara yönelik promosyon yarışı devam ederken, şimdi de işçilere yönelik promosyon yarışı başladı. Bir şirket işçilerine 35 bin TL gibi rekor bir promosyon ödeyeceğini duyurdu. İşte detaylar...

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüş fiyatları yön değiştirdi! Gümüş yükseliyor, yatırımcıların dikkatine!

Gümüş fiyatları, milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Gümüş fiyatları geçtiğimiz hafta sert düşerken bugün yön değiştirdi, yükseliyor. Yatırımcılar dikkat! Gümüş bugün kaç lira? Gümüşün gram fiyatı kaç lira oldu?

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişik Yönleriyle Turizm Sektörü Konferansı muğla Haberi

Değişik Yönleriyle Turizm Sektörü Konferansı muğla

Tuna, Turizm Haftası dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ile Genç Rehberler ve Turizm Topluluğu'nca Marmaris'teki otelde düzenlenen "Değişik Yönleriyle Turizm Sektörü Konferansı"nda, Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, Avrupa kıtasını 1995'te 338 milyon turistin ziyaret ettiğini, 2010'da 527 milyona çıkan ziyaretçi sayısının 2020'de 717 milyonu bulmasının beklendiğini söyledi.


Tuna, dünya turizminde Avrupa'nın yüzde 52'lik payla ilk sırada yer aldığını kaydederek, Türkiye'nin turizmden elde edilen gelirde 10. sırada bulunduğuna işaret etti.


Türkiye'de tatil yapan turistlerin kişi başı ortalama 830 dolar harcadığını belirten Tuna, "Amerika'ya yılda 70 milyon yabancı turist gidiyor ve 140 milyar dolar gelir elde ediyorlar yani bu ülkeye giden her turist ortalama 2 bin dolar harcıyor. Turist sayısından daha ziyade yeni turizm anlayışıyla elde edebileceğimiz gelire odaklanmalıyız"...