27 / 04 / 2024

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 



Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de adeta rota değiştirtti. Hemen düşük vergiler hem de dolar bazlı yüksek kira getirisi için rotayı yurt dışına çeviren yatırımcılar daha çok kazanç elde ettiklerini belirtiyor. 

Mynet'ten Devrim Karadağ'ın haberine göre büyükşehirlerdeki konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar nedeniyle yatırımcı, aynı fiyata yurt dışından konut satın alıyor. Pek çok kişinin hayali olan döviz bazlı kira getirisi yurt dışından konut almayı avantajlı bir hale getirirken, uzmanlardan da konuyla ilgili uyarılar peş peşe geldi.


YATIRIMCILAR ROTAYI YURT DIŞINA ÇEVİRDİ


Özellikle lüks semtlerde konut sahibi olanlar getirilen yüzde 25'lik kira sınırlamasından zarar görmemek ve etkilenmemek için bazı cazip fırsatlar ararken; gayrimenkul yatırımcılarının tercihler de yurt dışı yatırımları oldu.

Paylaşılan detaylara göre kimi vatandaşlık, oturum izni almak için kimi de düşük vergi ve döviz bazlı yüksek kira getirisinden yararlanmak amacıyla yurt dışından konut alıyor.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy de 1+1 fiyatına Amerika da 2 katlı ev!

HANGİ ÜLKELER ÖN PLANDA


Yaptığı açıklamada son dönemlerde Türklerin ciddi anlamda yurt dışına yöneldiğini dile getiren İstanbul Emlak Kooperatifleri Başkanı Ulvi Özcan, Show Haber'e konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı .Ulvi Özcan açıklamasında "Amerika'nın yanında son zamanlarda İngiltere ve Dubai çok ön planda." dedi.

YÜZDE 25 ZAM SINIRI ETKIİLİ OLDU

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlara göre özellikle kira artışlarına getirilmiş olan yüzde 25 zam sınırının, yatırımcıların yurt dışına yönlenmesinde oldukça etkili olduğu belirtiliyor.

KADIKÖY'DE 1 ODA 1 SALON FİYATINA AMERİKA'DA 2 KATLI EV

Amerika'dan bir konut alan bir vatandaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2023 yılının şubat ayında ev almaya karar verdiğini Kadıköy'de 1 oda 1 salon ev fiyatlarının 200 bin dolar civarında olduğunu söyleyerek, Amerika'da 220 bin dolara iki katlı bir ev aldığını dile getirdi.

Ancak yaşanan bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar da düğmeye baştı. Vatandaşların yüz binlerce dolarını alarak konut vaadi verip ortadan kayboluyorlar. Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, mağdur olmamak için satın almadan önce evlerin görülmesi konusunda uyarılar yapıyor. 

 

İki ildeki 57 adet arsa satılıyor! 19 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma fırsatı!  

Emekli maaş zammında ilk sinyal! En düşük emekli maaşı için bu rakam konuşuluyor...

60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi!


Geri Dön