28 / 04 / 2024

Emekli maaş zammında ilk sinyal! En düşük emekli maaşı için bu rakam konuşuluyor...

Emekli maaş zammında ilk sinyal! En düşük emekli maaşı için bu rakam konuşuluyor...

Emekli maaşına seyyanen artışla ilgili Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdür Hüseyin Gökçe, en düşük emekli aylığı alanların kök maaşlarında teknik düzeltmenin şart olduğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm emeklilere seyyanen 7 ila 10 bin TL arasında zam verilmesinin bütçe imkanları dahilinde mümkün görülmediğini söyledi. Gökçe ise yaklaşık iki milyon emeklinin en düşük maaş olan 10 bin TL ile geçimini sağlamaya çalıştığına dikkat çekti ve kök maaşı 8 bin liranın altında olup maaşı 10 bin liraya tamamlananlarla ilgili bir teknik düzenlemenin yapılmasının şart olduğuna dikkat çekti. Eğer yapılmazsa yaklaşık 1 milyon kişinin temmuz ayındaki artışlardan da yararlanamayarak yıl sonuna kadar 10 bin TL alacak. 

Emekli maaş zammında ilk sinyal! En düşük emekli maaşı için bu rakam konuşuluyor...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ekonomis Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gökçe, en düşük emekli maaşı için Erdoğan'ın istediği rakamın 17 bin 2 lira olan asgari ücret seviyesinde olabileceğine dikkat çekti ve maliyet hesaplaması yaptı. 

Erdoğan’ın açıklamalarından tüm emekliler için değil, en düşük maaşı 10 bin lira olan emeklilere yönelik artış yapılacağı anlaşılıyor. Seyyanen zammın adaletsizlik yarattığının farkında olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 bin liralık maaşın yeterli olmadığını, çaba gösterdiklerini ve maaşların arzu edilen seviyeye çıkarılacağını bildirdi.

Emekli maaş zammında ilk sinyal! En düşük emekli maaşı için bu rakam konuşuluyor...

ASGARİ ÜCRETTE TEKNİK DÜZENLEME ŞART

Buna karşılık 10 bin liralık emekli maaşının artışına yönelik yapılan çalışmanın detayı hakkında bilgi vermeyen Erdoğan’ın arzu ettiği seviyenin ne olduğunu tahmin etmenin güç olduğunu ancak burada olası kriterlerden bir tanesinin 17 bin 002 lira olan asgari ücret seviyesinde olabileceğini belirtti. 

Gökçe'nin ulaştığı verilere göre;  en düşük emekli aylığı alanların sayısının 2 milyon olduğu tahmin ediliyor. Bunu doğru olduğunu varsayarak yapılan hesaplamada artışın aylık maliyetinin 14 milyar lira, yıllık maliyetinin ise 168 milyar lira olduğu soncuna varılıyor. 

Gökçe konuyla ilgili olarak: ''Kesin olan bir şey var ki daha önce  Ankara  Günlüğü’nde birkaç kez gündeme taşıdığımız gibi en düşük emekli maaşlarında teknik bir düzenleme yapılması şart.'' dedi.

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Son dakika kulis iddiaları! 

 


Geri Dön