29 / 04 / 2024

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...



Ücretsiz seyahat kapsamında yapılacak gelir desteği ödemesine ilişkin usul ve esaslar da yeniden belirlendi. Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle yürütme Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na verildiği belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, “Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreatif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait araçları ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetlerin hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yürütür” ifadeleri kullanıldı.

GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİ İÇİN KARAR 

Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesi'ne İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete’de yayımlandı. “6/1/2016 tarihli ve 29585 sayılı Resmî Gazete’de yer alan bu karar ile  Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde bulunan  “verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup, mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen” ibaresi “verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait” şeklinde kaydedildi.

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Aynı Yönetmeliğin 7’nci maddesinde yer alan “Genel Müdürlük ve” ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girdi. "Bu yönetmelik hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı birlikte yürütür” dendi.

Cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12 Temmuz 2013 tarihinde 4736 sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle getirilen şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, vazife malülleri, engelliler ile devlet sporcusu unvanı ile verilen vatandaşlara ücretsiz seyahat uygulaması tüm Türkiye'de hayata geçmişti.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve  Marmaray  ücretsiz olacak

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi: Ücretsiz ulaşım sona mı eriyor?

 


Geri Dön