19 / 05 / 2024

değişim/dönüşüm

değişim/dönüşüm

“Konut Konferansı 2012” Türkiye konut sektörünü “Değişim/Dönüşüm” başlığı altında mercek altına alacak

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Teknosa'dan iPhone almak isteyenlere çılgın kampanya! iPhone 14 Pro Max'te değişim kampanyası ile dev indirim!

Teknosa, iPhone 14 Pro Max'e özel değişim kampanyası kapsamında 26 bin TL'ye kadar varan indirim düzenledi. Bu indirim değişim yaptığınız akıllı cihazın fiyatına göre; değişiklik gösterebiliyor.

2022 mazot gübre desteği dönüm başına ne kadar? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? 

2022 yılı mazot gübre desteği ödemeleriyle ilgili açıklamalar bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilere verdiği mazot gübre desteği ödemeleri, dönüm başına belirleniyor. Ödemelerden de binlerce üretici yararlanıyor. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Kanarya Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

KİPTAŞ Küçükçekmece'de hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Kurum, halk sahipleri ile bir araya geldi. 

Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne? 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde  çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Trabzon'da hayata geçirilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşti.

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!

Ekim ayında İzmir’de yaşanan depremin etkisinin Didim’de de hissedilmesinden sonra ilçede 30 yılı aşan binalarda yaşayan hak sahipleri kentsel dönüşüm için kolları sıvadı.

Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada, "Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli" dedi.

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

İzmir için dönüşüm vakti!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Şimdi İzmir için dönüşüm vakti, vakit İzmir tarihinin en büyük dönüşümüne bismillah deme vakti." dedi.

değişim/dönüşüm Haberi

değişim/dönüşüm

Konferansta, konut sektörünü birçok açıdan değişime uğratacak olan Kentsel Dönüşüm yasasının nasıl uygulanacağı, bu sırada gayrimenkul sektörünün ne gibi durumlarla karşı karşıya kalacağı, yeni yasanın sektörün hangi alanlarını ne şekilde etkileyeceği tartışılacak.  “Mütekabiliyet Yasası” ile yabancı gayrimenkul yatırımlarının sektörde yaratacağı değişimler, konferansta küresel bir bakış açısı ile ele alınacak. 


Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Konut Konferansı’nda dünyaca ünlü uzmanlar ülke ekonomisi ve Türk yapı sektörünün lokomotifi olan “konut”u, sektörün önümüzdeki dönemde yaşayacağı değişim ve dönüşümler ile birlikte mercek altına alacak. İzoduo, Kale Kilit ve Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda düzenlenen konferans, YEM Etkinlik Salonu’nda 18 Ekim 2012 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Sur Yapı ve Vorne, konferansa sponsor olarak, Ytong ise alt sponsor olarak destek...