27 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bayrampaşa'da "Türkiye Yüzyılında Girişimci Kadınlar Buluşması" programına katıldı. Kurum etkinlikte kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç Bayraktar'ı adaylığı nedeniyle tebrik ederek, şimdiki başkan Atila Aydıner'den alacağı bayrağı çok daha yukarılara taşıyacağına inandığını dile getirenin Kurum, "Evi yuva yapan nasıl kadınsa, toprağı vatan yapan da kadınlardır." şeklinde konuştu.

"600 BİN EVİN ACİLEN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR"

İstanbul'un deprem riskine işaret eden Kurum, afete dirençli bir İstanbul, bir Bayrampaşa inşa etmek istediklerini aktardı. Kurum, "Bugün 39 ilçemizdeki tüm annelerimiz, 1,5 milyon risk altındaki evde, inanın korku içinde yaşıyor. Hele hele 600 bin evin bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Planlı, programlı bir şekilde, ekip ruhuyla." dedi.

Murat Kurum dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Bayrampaşa Millet Bahçesi'nin hazırlık sürecinden de bahseden Kurum, şöyle devam etti:

"Söz verdik hemen hızlı bir şekilde yürüme mesafesinde bütün Bayrampaşa'nın ulaşabileceği millet bahçesini ilçemize armağan ettik. Şimdi inşallah bu millet bahçelerini mahalle ölçeğine indiriyoruz. Mahalle ölçeğinde bu millet bahçeleriyle birlikte, her mahalledeki hanımlarımız orada çocuğuyla güven içerisinde, o parkta gözü arkada kalmayacak, o parkta hanımlar kıraathanesinde hanımlar bir araya gelecek, sohbet edecek, orada günlerini yapacak, hatıralarını yad edecek ve aynı zamanda bu alanlar depremde birer toplanma alanı vazifesi görecek. İstanbul'un en riskli yerlerinden başlayarak bir seferberlik başlatacağız. İstanbul'un en riskli yerlerinde seferberlik anlayışıyla başlayarak her ilçede, her mahallede biz deprem dönüşümünü önceliklendireceğiz. Bu projelerin odağına da komşuluk ilişkilerini yaşatacağımız ve mahalle kültürünü, oradaki değerlerimizin korunacağı, milletimizin mutlu, huzurlu olacağı tam 650 bin yeni yuvayı inşa edeceğiz. Evde ekonomiyi siz yönetiyorsunuz, öyle değil mi? İşte sizler 'Biz bu evleri yapacak parayı nerede bulacağız.' diyorsunuz. Orada da biz sizin yine yanınızda olacağız. Sizin korkularınızı hızlıca gidermek için 'Yarısı büyükşehirden.' diyeceğiz ve sizlere 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira da taşınma ve kira yardımıyla birlikte toplamda 1,5 milyon liralık destek sağlamış olacağız. Yapacağımız konutları sizlerin rızası çerçevesinde 18 ayda sizlere teslim edeceğiz."
 

 

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Kentsel dönüşüm de  TOKİ  projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!


Geri Dön