27 / 04 / 2024

Kanarya Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

Kanarya Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

KİPTAŞ Küçükçekmece'de hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Kurum, halk sahipleri ile bir araya geldi. 



İstanbul Küçükçekmece'ye bağlı Kanarya Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. KİPTAŞ önceki gün hak sahipleri ile bir araya gelerek kentsel dönüşüm için hak sahiplerinin sorularını yanıtladı. 

Kanarya Mahallesi nde kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

Kurum geçtiğimiz aylarda "İş Birliği Protokol İmza Töreni" düzenlemişti. Törende açıklama yapan Ali Kurt, Büyükçekmece Belediyesi ve ekibine teşekkür ederek, kentsel dönüşüm süreçlerinde KİPTAŞ'ın yoğun bir şekilde çalıştığını dile getirdi. Ali Kurt kısa zaman içerisinde yeni yaşam alanlarının vatandaşlara teslim etmek için büyük uğraş içerisinde olduklarını dile getirdi. Projede 713 hak sahibinin güvenli ve modern yapılarda yaşaması için ilk adım atıldı. 2013'te Kanarya Mahallesi'nde yer alan yapıların riskli alan olarak ilan edilmesiyle süreç başlamış ancak bürokratik nedenler dolayısıyla çalışmalar durma noktasına gelmişti. Yetkinin Belediye ve KİPTAŞ'a verilmesiyle süreç yeniden başladı ve vatandaşlarla uzlaşma sağlanarak çalışmalar hızlandı.

 Kanarya Mahallesi nde kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

Bu süreç dahilinde kurulan kentsel dönüşüm ofisi ile vatandaşlar bilgilendirmeye devam edildi. Proje ile toplam 913 bağımsız birim ve 84 bin 78 metrekare yapı stoğu yenilenecek. Depreme dayalı konutların yanı sıra sosyal donatılar da yapıldı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medyadan "Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yerinde dönüşüm için Küçükçekmece Belediyesi ile imzaladığımız iş birliği protokolü kapsamında hak sahipleri ile bir araya geldik. "Küçükçekmece Belediye Başkanımız @kemalcebichp ile süreçle ilgili bilgilendirme yaptık, soruları yanıtladık." açıklamasında bulundu.

 

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yerinde dönüşüm için Küçükçekmece Belediyesi ile imzaladığımız iş birliği protokolü kapsamında hak sahipleri ile bir araya geldik.

Küçükçekmece Belediye Başkanımız @kemalcebichp ile süreçle ilgili bilgilendirme yaptık, soruları yanıtladık. pic.twitter.com/kpIfFOXjwc

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) November 7, 2021

 

KİPTAŞ Tuzla Meydan'da mimari detaylar belirginleşiyor!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön