21 / 05 / 2024

Deloitte büyüme raporu

Deloitte büyüme raporu

Daha önce Türkiye 'nin yıl sonu büyüme oranını 2-2.5 bandında öngören Deloitte, 2014 yılı büyüme oranı tahminini yüzde 3.5 olarak revize ettiğini açıkladı

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Avrupa Birliği ekonomik büyüme tahminlerini yükseltti!

AB tarafından, "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2021 İlkbahar" raporu yayımlandı. Raporda Türkiye ekonomisinin geçen sene koronavirüs salgınına rağmen yüzde 1,8 büyüme gösterdiği. Türkiye ekonomisinin 2021 yılında yüzde 5,2, 2022 yılında da yüzde 4,2 büyüyeceği tahmin ediliyor.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaat sektörü büyüme potansiyelini koruyor!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2020 İnşaat Raporu’nu yayımladı. Hazırlanan rapora göre; Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas… 

İnşaat sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri!

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Raporda, inşaat ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri verildi...

IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini 0,4 puan düşürdü!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm (DEG) Raporu'nun Nisan 2017 sayısını yayımladı. IMF Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini 0,4 puan düşürerek yüzde 2,5'e çekti.

Küresel inşaat sektöründe büyüme beklentileri sürüyor!

Türkiye İMSAD Mart Ayı Sektör Raporu'nda, küresel inşaat sektöründe büyüme beklentilerinin sürdüğü ifade edildi. Raporda; ABD'de inşaat sektöründe 2016 yılında da yüzde 3.6 ile yine göreceli yüksek bir büyüme olacağı tahminine yer verildi.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

İnşaat sektöründe yüzde 4.5 büyüme olacak!

İMSAD Başkanı Hinginar, "Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Fethi Hinginar, "2015'te inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

Deloitte büyüme raporu Haberi

Deloitte büyüme raporu


Deloitte Türkiye Ekonomi Danışmanı Murat Üçer tarafından hazırlanan 'Ekonomik Görünüm: Merkez Bankaların Gölgesinde' raporu yayınlandı. Deloitte'ten yapılan açıklamaya göre, raporda, dünya ekonomisine ilişkin temel tespit ve öngörülerin yanı sıra, Türkiye ekonomisinin büyümesine, cari açık ve enflasyona ilişkin değerlendirmeler yer aldı. 


Deloitte, daha önce yüzde 2-2.5 bandında gerçekleşeceğini öngördüğü Türkiye'nin 2014 yılı büyüme oranı tahminini yüzde 3.5 olarak revize ettiğini açıkladı. Deloitte Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gürer, konuya ilişkin açıklamada, 2014'ün geride bırakılan ilk yarıyılında dünya ekonomisinde her ne kadar iyileşme devam etse de büyümenin zayıf ve dalgalı bir seyir izlediğini bildirdi. 


ABD ekonomisinin, mevsim koşulları gibi özel durumları yansıtsa bile, ilk çeyrekte yüzde 2.9 daralmasının piyasalar nezdinde olumsuz bir etki yarattığını belirten Gürer, Avrupa tarafında ise iyileşmenin kırılgan olmakla birlikte...