02 / 05 / 2024

Demir Ağlarla Ördük Anayurdu Dört Baştan sergisi

Demir Ağlarla Ördük Anayurdu Dört Baştan sergisi

Demiryollarının tarihini anlatan 70 fotoğraf ve belge ile trenlerde kullanılan çeşitli araçların yer aldığı ''Demir Ağlarla Ördük Anayurdu Dört Baştan'' sergisi açıldı

İnşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı! Fiyatlar resmen tavan yaptı! 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Dolar/TL kurunun bugün 23TL'ye yükselmesiyle, inşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı. Demir fiyatları bugün resmen tavan yaptı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir Ağır Nakliyat Ve Vinç Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Demir Ağır Nakliyat Ve Vinç Hizmetleri Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Ömer Salih Özdemir tarafından kuruldu.

Bendevi Palandöken: Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken son zamanlarda sık sık gündeme gelen zamlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariyle şehirlerimize nefes aldırdık!

Çarpık yapılaşmayla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dikey mimari yerine yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık" dedi.

Buğra Gökçe: İzmir'i demir ağlarla örüyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Fahrettin Altay - Narlıdere metro hattının ilk tünelinde kesintisiz bağlantı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "İzmir'i demir ağlarla örüyoruz" dedi.

Ürdün, İsrail'in yeni konut inşa kararını kınadı!

Ürdün, İsrail'in yeni konut inşa kararını kınadı. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail'in 2 bin 300 yeni konut inşasına onay vermesi, tek taraflı ve kınanacak bir adımdır" dedi...

Fatma Şahin: En güzel işimiz metro olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada “‘Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan’ türküsünü söylemişiz yıllardır, kara treni bile çalıştıramamışız. İki yıl önce Gaziray Banliyo Hattı Projesi’ne başladık, kara treni Gaziray’a dönüştürdük." dedi.

İstanbul'a 233 kilometre raylı sistem kazandırdık!

AK Parti'nin Gaziosmanpaşa mitingde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu güne kadar İstanbul'da 19 kilometre tünel,  bu hafta açtığımız Gebze-Halkalı hattıyla birlikte 233 kilometre raylı sistem kazandırdık. Hedefimiz şehrimizi 190 kilometrelik tünel'' dedi.

Murat Kurum: Kentsel dönüşümü ikiye ayırdık!

Karabük'te bir dizi incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, ''Kentsel dönüşümü ikiye ayırdık'' diye konuştu.

Fermah İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Ve Döküm Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Fermah İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Ve Döküm Sanayi Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Celalet Elifi tarafından kuruldu. 

Habib Ağa Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Habib Ağa Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Khalıl Ghwısh tarafından kuruldu. 

Datça eski hükümet binasının akıbeti TBMM'de!

Datça eski hükümet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

ERA Gayrimenkul Türkiye 2017'de 1,2 milyar TL’lik satışa aracılık etti!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, 2017'yi 1,2 milyar TL’lik satışa aracılık ederek kapattı. 

Demir Ağlarla Ördük Anayurdu Dört Baştan sergisi Haberi

Demir Ağlarla Ördük Anayurdu Dört Baştan sergisi

İnönü Vakfı ve Devlet Demiryolları işbirliğiyle düzenlenen ''Demir Ağlarla Ördük Anayurdu Dört Baştan'' konulu sergi Ankara'da ziyarete açıldı.


Pembe Köşk olarak bilinen İsmet İnönü Evi'ndeki sergide, Türkiye'deki demiryollarının tarihini anlatan 70 fotoğraf ve belge ile buharlı tren fenerleri, model trenler, vagonlarda kullanılan çeşitli araçlar ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün seyahatlerde kullandığı eşyalar yer alıyor.


İnönü'nün kızı Özden Toker, sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pembe Köşk'ü yılın belli zamanlarında açarak, Cumhuriyetin değişik dönemlerine ait anıları insanlarla paylaştıklarını söyledi.


Bu seferki konularının demiryolları olduğunu belirten Toker, serginin açıldığı oda hakkında bilgi verdi.


Odanın, ''bilardo odası'' olarak bilindiğini anlatan Toker, ''Bu odada bulunan masada Atatürk ile babam bilardo oynardı. Atatürk buraya çok sık gelirdi. Geldiği zaman herkesin hatırını sorar, sonra da babamla bilardo oynardı. Daha...